Receptek

Almás csuka
Almás csuka

A halat szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, besózzuk, borsozzuk, azután 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Fél óra múlva...

Tovább...
Bögrés tejberizs
Bögrés tejberizs

Nem annyira halas recept, de az egyik kedvencem, így gondoltam megosztom az Internet népével. A folyamat meglehetősen időigényes...

Tovább...
Csuka baconbe göngyölve, kapormártással
Csuka baconbe göngyölve, kapormártással

A csukát besózom, kb. 4-5 cm vastagságúra felszeletelem, a szeleteket baconbe tekerem, és tepsibe vagy tűzálló tálba helyezem...

Tovább...
Fokhagymás süllő egészben
Fokhagymás süllő egészben

A megtisztított süllőt beirdaljuk. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval. Csíkokra vágott füstölt szalonnát és fél-fél gerezd...

Tovább...
Paradicsomos hekk spagettivel
Paradicsomos hekk spagettivel

A paradicsomot kicsit lecsepegtetjük, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A halat kifilézzük, és szintén feldaraboljuk. A fokhagymát...

Tovább...
Rác ponty
Rác ponty

A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk...

Tovább...
Rakott ponty
Rakott ponty

A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát és a petrezselyemgyökeret...

Tovább...
Rántott ponty
Rántott ponty

A pontyszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, besózzuk, fél órát pihentetjük. A halat lisztbe, felvert és enyhén sózott...

Tovább...
Süllő mandulamártással
Süllő mandulamártással

A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit...

Tovább...
Tepsis süllő márványsajttal
Tepsis süllő márványsajttal

A héjában megfőzött krumplit felkarikázzuk, s a vajjal kikent sütőedény aljára tesszük. Ráhelyezzük a beirdalt süllőt, amit előtte...

Tovább...
Vörösboros ponty
Vörösboros ponty

A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk...

Tovább...
Zöldfűszerekkel sült makréla
Zöldfűszerekkel sült makréla

A makrélát megtisztítjuk, vízzel leöblíjük, szárazra töröljük. A fokhagymát és a fűszernövényeket apróra vágjuk, megszórjuk sóval...

Tovább...
Kattints ide...