Zöldfűszerekkel sült makréla

Zöldfűszerekkel sült makréla

Hozzávalók

  • 4 kisebb vagy 2 nagyobb makréla
  • 2 szál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A makrélát megtisztítjuk, vízzel leöblíjük, szárazra töröljük. A fokhagymát és a fűszernövényeket apróra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk 2 kanál olajjal.

A masszával megtöltjük a halak belsejét és a kopoltyú üregeit. A halakat mindkét oldalukon késsel megmetsszük, sóval meghintjük, egy olajjal megkent alufóliára helyezzük, olajjal még egyszer megöntözzük. A fólia széleit jól lezárva tepsibe helyezzük, és 180 C-fokon kb. 30 percig sütjük. A sült makrélát vajon párolt vegyes zöldségekkel tálaljuk.

Kattints ide...