Vörösboros ponty

Vörösboros ponty

Hozzávalók

  • 80 dkg pontyfilé
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz

Elkészítés

A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra tesszük.

A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, a Worcestershire-szószt, és jól beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat.

Kattints ide...