Tepsis süllő márványsajttal

Tepsis süllő márványsajttal

Hozzávalók

  • 1,5 kg süllő
  • 1 kg krumpli
  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • 1 dl olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A héjában megfőzött krumplit felkarikázzuk, s a vajjal kikent sütőedény aljára tesszük. Ráhelyezzük a beirdalt süllőt, amit előtte kívül-belül alaposan bedörzsöltünk az olaj-só-bors-fokhagyma keverékével.

A tejszínbe belemorzsoljuk a márványsajtot, összekeverjük a fokhagymával, a borral, és ezt az egészre ráöntjük. Lefedve közepes lángon 30 percig sütjük, majd fedél nélkül 10 percig pirítjuk.

Kattints ide...