Süllő mandulamártással

Süllő mandulamártással

Hozzávalók

  • kb. 1 kg-os süllő egészben
  • 10 dkg vaj
  • fehérbors
  • [+]A mártáshoz:
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 4 szelet kenyér kockára vágva

Elkészítés

A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk.

Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük a tejjel, forraljuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, és újra forraljuk, majd levesszük a lángról. A süllőt előmelegített sütőben a felolvasztott vajon többszöri locsolgatás mellett kisütjük. A kenyérkockákat teflon edényben szárazon megpirítjuk.

Tálra halmozzuk a kenyérkockákat, majd ráhelyezzük a süllőt, a mandulamártást külön tálban szervírozzuk.

Kattints ide...