Rác ponty

Rác ponty

Hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 15 dkg bacon vagy füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2-3 dl tejföl
  • 3-4 sárga vagy zöldpaprika
  • 3-4 paradicsom
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk. A halszeleteket besózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával.

Egy tepsit vagy tűzálló lapos tálat olívaolajjal kikenünk, az aljára a karikákra vágott főtt burgonyát tesszük, rárakjuk a halszeleteket, beborítjuk karikákra vágott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal, megöntözzük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval.

Fóliával letakarjuk, és forró sütőben sütjük. A sütés vége felé a fóliát levesszük. 3 dl tejfölt 1 evőkanál liszttel kikeverünk, és az ételre kenjük. Készre sütjük.

Kattints ide...