Fokhagymás süllő egészben

Fokhagymás süllő egészben

Hozzávalók

  • 1 db megtisztított süllő
  • 10 dkg füstölt szalonna csíkokra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma egészben
  • 4-5 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 fakanálnyi zsír
  • 1,5 dl tejföl
  • A díszítéshez:
  • citromkarikák
  • snidling

Elkészítés

A megtisztított süllőt beirdaljuk. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval. Csíkokra vágott füstölt szalonnát és fél-fél gerezd fokhagymát rakunk az irdalásokba.

Egy fakanlányi zsírt teszünk a tepsi aljára, azután belehelyezzük a sütésre előkészített halat. Közepes lángon sütjük, közben saját zsírjával locsolgatjuk. 1,5 dl tejfölben 4-5 gerezd zúzott fokhagymát elkeverünk. Amkor már majdnem megsült a hal, az ízesített tejföllel a végiglocsoljuk a halat, majd készre sütjük.

Egy ovális tálba helyezzük a készre sült halat, citromkarikákkal és snidlinggel díszítjük, sült burgonyával körítjük.

Kattints ide...