Csuka baconbe göngyölve, kapormártással

Csuka baconbe göngyölve, kapormártással

Hozzávalók

  • 1 kg csuka
  • 8-10 szelet bacon
  • 1-2 dl fehérbor
  • A kapormártáshoz:
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 csokor kapor (ha friss nincs, akkor a szárított is jó)
  • 2 dl húsleves (leveskockából)
  • 2 dl tejszín
  • cukor
  • ecet

Elkészítés

A csukát besózom, kb. 4-5 cm vastagságúra felszeletelem, a szeleteket baconbe tekerem, és tepsibe vagy tűzálló tálba helyezem. Aláöntöm a bort, és forró sütőben megsütöm.

A kapormártáshoz a vajban világosra pirítom a lisztet a finoma vágott kaporral együtt, majd húslevessel felengedem, sóval, cukorral, ecettel ízesítem, hozzáadom a tejszínt, és jól kiforralom.

A baconben sült csukát a kapormártással és galuskával tálalom.

Kattints ide...