Almás csuka

Almás csuka

Hozzávalók

  • 1 db csuka
  • 50 dkg alma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kanál paradicsompüré
  • citromlé
  • 2-3 evőkanál liszt
  • olaj
  • porcukor
  • bors
  • vaj

Elkészítés

A halat szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, besózzuk, borsozzuk, azután 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Fél óra múlva megforgatjuk lisztben a csukát, és forró olajban megsütjük. 1 almát félreteszünk, a többit meghámozzuk, lereszeljük. Összekeverjük tejföllel és porcukorral, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

Egy kivajazott tálba beletesszük a haldarabokat, ráöntjük a szószt. 180 C-fokon kb. 25-30 percig sütjük. Tálaláskor almadarabokkal díszítjük.

Kattints ide...