Zsennyei horgásztó

Horgászat időpontja: 2007. augusztus 4.

Ez a tó számomra az egyik legjobb, mivel itt még olyan amatőr horgászok is mint én, sok szép horgászélmény részesei lehetnek. Csak sajnos van itt minden nap egy olyan időszak, amikor szinte alig van kapás, de szerencsére ez annyira nem hosszú időszak csak 2, maximum 3 óra. A tó mellett egy kavicsbányából termelik ki a kavicsot, ami közben hangos is tud lenni, de ez szerencsére ritka, amúgy ez nem befolyásolja a halakat.

Megközelítés

Megközelítés: 8-as főút felől Kámnál Szombathely felé, Rumnál balra Zsennye / Vasvár irányába, majd Zsennye felé jobbra. Rum községbe érkezve, áthaladva a falun Gyanógeregye irányába már látszik a kerítéssel körbevett 5, 4 hektáros horgásztó. Rendezett kaviccsal kialakított gépkocsi parkoló várja az autóval érkezőket. A parton gondozott út vezet körbe, padokat, asztalokat biztosítva, kényelmes horgászhelyeket biztosítanak minden horgászni vágyónak. A gyerekek számára játszópark, füves focipálya van kialakítva, ahol kedvükre kitombolhatják magukat. A központi épületben büfé, horgászcikk és csali várja az ide látogató, pihenni vágyó vendégeket. (Szükség esetén horgászfelszerelések is bérelhetők). A fedett terasz mellett ízlésesen kialakított szabad tűzhelyek találhatók, ahol a sütés-főzés lehetséges. A tóban körülbelül 200 mázsa hal található, amit 2 hetes időközönként telepítéssel frissítenek. A rablózás szerelmesei jobbára ősszel próbálkoznak, télen a befagyott tó jegén csukára, süllőre horgászhatnak.

A tó

1400Ft-os napijeggyel, 2 bottal, botonként két horoggal lehet horgászni, a megtartani szándékozott halat napi áron ki kell fizetni, egész évben váltható. Gyermekjegy 14 éves korig 800Ft. A horgászidőszak 04.01 - 10.31: minden nap napkeltétől - napnyugtáig és 11.01 - 03.31: szerda, péntek, szombat, vasárnap napkeltétől - napnyugtáig.

2 hetente van telepítés a tavon. Az 2007-es évben három új halfajjal bővült a tó: compó, pisztráng és mennyhal. 2007. júniusának elején nagy mennyiségű afrikai harcsa került a tóba, melyet gilisztával könnyen horogra lehet csalni. Na meg persze az állandóan megújuló ponty és amur állomány az, ami miatt a legtöbben ellátogatnak a ide.

Összességében

Ez a tó számomra az egyik legjobb, mivel itt még olyan amatőr horgászok is mint én, sok szép horgászélmény részesei lehetnek. Csak sajnos van itt minden nap egy olyan időszak, amikor szinte alig van kapás, de szerencsére ez annyira nem hosszú időszak csak 2, maximum 3 óra. A tó mellett egy kavicsbányából termelik ki a kavicsot, ami közben hangos is tud lenni, de ez szerencsére ritka, amúgy ez nem befolyásolja a halakat. Aki szeretne egy jót horgászni és szeretne sok szép halat fogni, annak bátran ajánlom ezt a kis tavat!Hozzászólás(ok) 9 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...