Sülysápi horgásztó 2009

Horgászat időpontja: 2009. május 26.

Gondoltam én is írok ide egy szerintem nagyon jó tóról, már csak azért is, mert nem találtam a beszámolók között!

Megközelítés - Érkezés

Budapestről (~35-40 perc) mentünk az Isaszegen átvezető főúton. Egy Szentkirály nevű kis település után, a főútvonal élesen balra kanyarodik. A kanyarból jobbra pedig egy földút nyílik! Erre a földútra kell lekanyarodni és innen egy nagyon hosszú és kacskaringós út vezet a tóig! (de megéri :)) Fél 5-re értünk a tóhoz (6-tól lehet hivatalosan horgászni), kiváltottuk a napijegyet (3000 Ft) és indultunk is horgászni.

Horgászat

Kezdésnek csonti-kukorica összeállítást vetettem be, na erre jöttek is a körülbelül tenyérnyi keszegek folyamatosan. Úgy 10 körül az unokatestvérem elkezdett úszózni (gondolta: hátha a parthoz közelebb vannak a nagyobbak). Nem is kellet sokat várni jött az első ponty, amely 2 kiló körüli lehetett! Na, mondom akkor én is közelebb dobok a parthoz (én fenekeztem), körülbelül 1 óra múlva jött nekem is egy 3 kiló körüli, közben persze a csontira ömlöttek a keszegek (szinte leülni nem tudtam). Volt azonban egy kapás, ami elvitte unokatesóm feeder botját orsóval együtt, ahogy volt :(( ( ~12 ezer volt!)

Elment 10 percre, én pont csaliztam, mire nagy csobbanás és már csak a bot végét láttam eltűnni a tó negyede körül! Utána mondanom sem kell, ez tönkretette a horgászat hangulatát! Unokatesóm majdnem felrobbant! (Hogy mi lehetett, az már nem derül ki.) Később legalább jött egy kb. 5 kilós csuka, hogy oldja a hangulatot!

Összességében

Mindent egybevéve, kitűnő tónak tartom. Már voltam itt párszor és még leszek is. Időközben pótoltuk a feeder botot, a másik ugyanis nem lett meg!
Hozzászólás(ok) 46 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...