Ráckevei Duna-ág

Horgászat időpontja: 2007 augusztus 24., 25.
Honlap: www.rdhsz.hu

Egész héten egy jó kis pecát tervezgettem, de sehogy sem akart összejönni, míg végül pénteken mégis kilátásba helyeződött. Körülbelül 2 perc alatt eldőlt, hogy megyünk és hogy aznap. Azaz még péntek este nekivágtunk a Ráckevei Duna-ágnak.

Érkezés

Az út kissé kalandosra sikeredett, mert a hétórás indulás helyett kilencórás indulás lett. Ezt nagyon sajnáltam, mert sötétben nem a legszerencsésebb elindulni, hiszen azt sem fogjuk látni, hogy merre és mekkorát kell dobni, sőt hogy milyen lesz a környezet körülöttünk. A nem túl szerencsés indulás után egy még annál is szerencsétlenebb út várt ránk. A részleteket nem szívesen írom le, mert részben a bizonyos Duna-ág ismeretének teljes hiánya, részben a közös bénázásunk által történt. Egy a lényeg, körülbelül 23:20 körül megtaláltuk a helyet, ahol horgászni fogunk.

A Duna - A horgászat

Azt mondanom sem kell, hogy a napijegyet aznapra teljesen feleslegesen váltottam ki, mely 2000 Ft volt egy napra. A halőr egyébként nem jött, talán mert tudta, hogy itt úgysem fog senki semmit. Többszöri próbálkozásunk után találtuk meg a számunkra megfelelő helyet. Néhol megálltunk az autóval és bedobtunk egy botot, hogy megnézzük mennyire erős a sodrás. Az első helyen borzalmas volt, alig hogy bedobtam a cuccot máris 10 méterrel odébb volt. Szóval ez is szerepet játszott az idő elhúzódásában azért. Éjfél körül már dobtam is be az első szereléket, melyre csontit tettem. Körülbelül 10 perc után már jelentkezett is a kapás. A horgon nem egyéb volt, mint egy 8 cm-es keszeg. A csontit innentől hanyagoltam és átváltottam a kagylós kukoricára, melyre az ember a horgászboltban azt mondta, hogy ezzel tuti a fogás. Később felváltva kukoricát csaliztam, hol pálinkásat, hol ezt a kagylósat, hol a sima csemegekukoricát.

Nos innentől kezdve másnap reggel 10-ig egy mozdítás sem volt. Szép lassan kivilágosodott. A hely, amelyet kiválasztottuk éjjel, igen szépnek bizonyult. Sok nádas, fa és szép természetes környezet. Időnként hajnalban volt pár rablás is, melynek hatására elkezdtem pergetni, de sajnos így sem sikerült fognom semmit. A barátaim, akikkel mentem nem adták fel és hol gilisztával, hol csontival próbálkoztak. Több olyan jellegű fogás is volt, melyről nem tudtuk eldönteni, hogy van-e a horgon hal, vagy nincs. Olyan kicsik voltak szegények. Nekik sikerült fogni pár szürke harcsát. Persze nem kell komolyra gondolni, 12-15 cm-es volt mindegyik. A legnagyobb hal egy keszeg volt, mely kicsit nagyobb volt, mint egy tenyér.

Összességében

Sajnos nem értem, hogy ezt a Ráckevei Duna-ágat miért emelik a fellegekbe egyesek. Persze nem írtam le teljesen a helyet, mert mégiscsak vadvíz és talán máskor szerencsésebbek leszünk, de lassan már kezdek félni a vadvizektől. Reggel 10 felé összepakoltunk és elindultunk haza.Hozzászólás(ok) 26 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...