Moby Dick horgásztó 2010

Horgászat időpontja: 2010. július 24.

Mint a címből is kideríthető a Mobi Dick horgász tavon horgásztam, bár az időjárás nem volt épp a legjobb, mivel fújt elég erősen a szél és a hőmérséklet is 20 fok alatt lehetett.

Horgászat

Így indultam neki apukámmal horgászni. 7 órakor megérkeztünk a tóra és befoglaltuk a bal oldali tavon az egyik helyet. Bekevertem Maros Mix mézes etetőt, beleöntöttem a Carp Zoom Feeder aromát és adtam hozzá némi Mag Mix-et, valamint élő anyagot. Ez volt az egyik etetőanyag kombinációm. A Másik az új fejlesztésű Bait-Tech Mantra Groundbait volt. Ehhez ugyanazokat adagoltam kivéve, hogy nem adtam aromát hozzá. Elkezdődött a horgászat, csináltam egy etetést körülbelül olyan 40-50 méter távolságban és oda csúzliztam bár a szél miatt elég nehezen ment. Csaliknak használtam epres, halibutos, kagylós, scopexes pelletet. A hagyományos csalik is szóhoz jutottak lásd azért (csonti, kukorica, giliszta, búza.) Körülbelül fél óra múlva jelentkezett is az első kapás.

Gyönyörű görbítés a boton, bevágok és az élvezetes fárasztás fejleménye egy 3,5kg-os tőponty volt. Csonti+kukoricára kapott. Folytattam a horgászatot. A szél erősebb lett, az idő viszont melegebb. Közben elkezdtek jönni a kárászok szép számmal. A horgászat végén 3-4 kilót összefogtam. Mind a hagyományos csalikra jöttek. A kárászok özönlése közben ismét egy bothajlítós kapás egy szép fárasztás vette kezdetét. Apám ide-oda futott, hogy szákoljon, de a hal nem adta magát könnyen. 10-15 perc után egy gyönyörű spanyol pikkelyes 5 kilós ponty lett megszákolva. Ő scopexes pelletre jött.

Összességében

A horgászat befejezése előtt volt még egy kapás. A horog végén egy 2 kg-os tükörponty volt. Az idő és annak ellenére, hogy 6 órát horgászhattam egész szép eredmény szerintem. Meg kell említenem, hogy a tó szebb lett.Hozzászólás(ok) 1 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...