Katalin horgásztó 2009

Horgászat időpontja: 2009. április 19.

Sajnos a várt amurok támadása elmaradt. Összességében nagyon jó nap volt, zsákmány tekintetében (17 ponty és kb. 30-40 kárász).

Megközelítés

Autóval a csepeli temető háta mögött a zöldségesnél befordulva tábla jelzi a tavat. BKV 159-es busszal a Szent Imre térről a csille utcáig, onnan gyalog a Puli sétányon, a domb mellett és egyenesen a tóig.

A tó

Reggel fél hatra érkeztem meg a tó bejáratához. A büfés lány háromnegyed hatra érkezett meg és hat óra helyett ez volt a nyitási időpont. (A büfében horgászfelszerelés kapható limitált mennyiségben, illetve csali.) Ekkor szembesültem az első "meglepetéssel". Olyan horgászok, akik még nem váltottak napijegyet már elindultak helyet foglalni maguknak, ezt szóvá is tettem a napijegy megváltása során. A 001. sorszámú napijeggyel rendelkeztem mégis 7-ként foglaltam el a horgászhelyet. Napijegy: 900 Ft Kísérőjegy: 400 Ft (ez minden olyan személynek kell, aki a tó területére lép és nem horgászik)

Horgászat

Körülbelül 06:05-re már be volt vetve az első szerelék. A második szereléknél a waggler úszónak szavaztam bizalmat, amit a nap hátralévő részében nem bántam meg. A tóba benyúlik egy mesterséges félsziget és ennek a sarkán ült egy másik horgász, aki szintén waggler úszóval horgászott, ami nekem a széljárásnak köszönhetően nagyon kedvezett (nem kellett csúzlival etetőanyagot belőnöm). A kapások nagyon hamar elkezdődtek. Második dobásra megérkezett az első ponty és a következő 2 órában még 10 társa követte. Körülbelül 11 óráig folyamatosak voltak a kapások és ezután jött a szokásos nagy leállás. Ebben az időben egy-két szórványkapás tartott még a vízparton. A szórványkapások idején fogtam a nap legnagyobb halát (6,11 kg ponty). A szórványkapások alatt már csak a délután megjelenő amurok tartották bennem a lelket, ami merítőháló (otthon maradt) hiányában elég nagy bátorság volt részemről. Sajnos az amurok támadása elmaradt. Összességében nagyon jó nap volt. Zsákmány tekintetében (17 ponty és kb. 30-40 kárász).

Halárak:

Ponty, amur: 900 Ft Keszeg, Kárász: 500 Ft Csuka: 1000 Ft Süllő: 1800 FtHozzászólás(ok) 22 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...