Joker horgásztó 2009

Horgászat időpontja: 2009. augusztus 28.

A Joker horgásztóról itt olvastam először. Figyelmesen követtem az útmutatót, miszerint tényleg könnyen és egyszerűen találtam ki a tóra.

Milyen a környezet első látásra?

Csak azt tudom mondani első sorban, hogy nagyon kulturált. A tavat végig kerítés öleli, kamerázott, kivilágított, a víz halványkék színű és nem elhanyagolható a modern mellékhelyiség sem. A tó közepén egy kedves kis sziget is található, ahová nagyon szívesen bevisznek bárkit, ha akarja. Az egyetlen hátránya a tónak hogy nem sok árnyék van a parton, természetesen a szigetet kivéve.

Megközelítés és a tó

Valóban a legegyszerűbb az M0-ról lekanyarodni az 51 főútra és körülbelül 2,5 km után balra egy pici kis tábla navigálja helyes irányba az arra horgászni vágyókat, és a betonutat követve rátérünk egy viszonylag normális kavicsos útra, és a vége a várva várt tó. Rögtön a bejárat után a halőrház fogadott, ahol nagyon kedvesen üdvözöltek és mint később kiderült, minden megtalálható benne, ami ilyenkor egy horgásznak szükséges. Mindjárt az 1500 Ft-os napijegyem váltása után megkérdeztem mit ajánlanak, mivel horgásszak ezen a tavon, hiszen még sosem jártam itt. És nem hittem a fülemnek és szememnek, mindjárt jött is a válasz - Szerintem próbáld meg a puffasztott búzával és a csontival, de úgy, hogy két szem puffasztott búza és egy vagy két csonti mellé, hidd el hatásos lesz. Megvettem, megköszöntem és a halőrházzal egy vonalban a közepén a partnak helyet is foglaltam. Egyedül itt nem lehet leállni a partra kocsival, de vállaltam a cipekedést.

Horgászat

Két 3,9m feederrel kezdtem a horgászatot, (és a végéig maradtak is) a kétféle etetőanyagot összekeverve használtam, és a horgomra (a tanácsot megfogadva) a puffasztott és a csontis étlapot tálaltam (az egyik botra). Nem mintha nem bíznék a tanácsokban, de a másik botot dippes pelletet szereltem és mindkét cuccot körülbelül 40m-es távolságba dobtam. Az első másfél óra a nyugalomról szólt. Akkor még nem gondoltam, hogy az ott töltött közel 9 órás tartózkodásomnak ez az ominózus másfél órája fog csak szólni a pihenésről. Ugyan is fél kilenckor, egy jó adag etetés után és a búza+csonti kombinációra egy gyönyörű hajlítást láttam a heavy feeder botvégemen. Kb. 15 perc fárasztás után a 0,2 főzsinórral végre kihúztam az első pontyomat. 4,5 kg volt. Na és akkor kezdődött az "invázió". 5-10 percenként kárászokat (0,2-0,6kg között), és minden egyes órában 2-3kg pontyokat húzgáltam ki a tóból. Már a pelletet is majdnem feladtam, amikor ismételten egy hatalmas húzás, és kb. 25 perc fárasztás végeredménye egy szép 6kg feletti ponty! Azt gondoltam, hogy ennél jobb napom már nem is lehetne, és akkor mindenki kapaszkodjon meg, mert majdnem hihetetlen dolog történt, felcsaliztam a ponty után és bedobtam, épp hogy letettem a botomat a tartóra karikára hajlott, majd leesett az állam, de bevágtam, nem tudtam mi ez, de én bevágtam.

Ment is szépen jobbra-balra, nehezen, de jött. Mikor már majdnem a partra ért elindult, hol az egyik irányba, hol a másikba, akkor már végképp elvesztettem a fonalat. Vajon mit fogtam? És végre megláttam egy kábé 50 cm-es csuka rárabolt a süllyedő cuccra! Hihetetlen! Na meg az is hogy eddig nem rágta el a zsinórt, de épp hogy erre gondoltam egy gyönyörű ugrás után elvitt mindent. Na! Ekkor leültem a padra és csak néztem magam elé. Itt befejezem a horgászatot mára, a csúcson kell abbahagyni.

Tehát mindent összevetve egy rettentő jó napot zártam

Örülök, hogy kilátogattam erre a tóra, és azt gondolom, hogy még nagyon sokszor fogok itt horgászni. Mindennel meg voltam elégedve, mind a halőrök hozzá állása, mind a kiszolgálás tekintetében. A tó egyetlen hátránya az, hogy ha egy jó meleg napon megy ki az ember, akkor érdemes kivinni egy napernyőt is, ugyanis sajnos árnyék nem sok van a parton.Hozzászólás(ok) 2 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...