Joker horgásztó 2009

Horgászat időpontja: 2009. április 18.

A zsúfoltság teljes tudatában újra elmentem a Joker horgásztóra pecázni egyet. A tó hozta szokásos formáját, tele volt.

Érkezés

Már több cikkben is említést teszek arról, hogy merre található ez a kis tavacska, de azért a biztonság kedvéért most is leírom egyszerűsítve. Budapest felől az 51-es úton található a 16-os kilométer utáni első lehajtón balra. A régi földutat felváltotta az aszfalt, de csak egy darabig. Utána ismét földút, de nem rossz minőségű az sem. Egy jó 15 perces utat megtéve (otthonról) már ott is voltam a tavon az elsők között, így válogathattam a horgászállások között kedvemre. Aki kicsit később érkezik, az már nyakig ül a slamasztikában.

A tó

Erről is van már írás a lapon, de csak leírom újra és ezt is egyszerűsítve. Kockató, középen sziget (Aki kéri, bemehet ide is horgászni!). Füves, homokos part facsemetékkel. Autóval megközelíthető minden horgászállás. A víz szép tiszta, akadós nincs.

Horgászat

Hajnali 5:40-kor kezdtem összeszerelni a botokat, majd vetettem is be a szereléket. Epres kukorica, girnyó, csonti, mézes pellet stb. és ezek kombinációival próbálkoztam némi sikerrel. Az etetőanyag egy kimondottan feederes termék volt, mely egyáltalán nem vált be, ezért félidőben lecseréltem a jól megszokottra, ami meg is hozta a várt eredményt. Korábban kellett volna bevetnem, de ekkor már ezzel elkéstem. A hajnal elég eseménydús volt, bár csak kárászok jöttek. Fogtam 5 darabot, illetve 4-et, mert egy elment. Volt egy hatodik is, de távozott horoggal együtt. Az új anyag elkészítése után hatalmas kapás, bevágás, éreztem, hogy nem kárász. Ha nem kárász nyilván ponty. 1,26 kg-s pikkelyes potyka. Mivel most kezdtem a feederezést nemrég, ezért meg kell említenem, hogy rendkívül jó volt a fárasztása, annak ellenére, hogy nem valami méretes halról beszélünk. A régi durung botjaimmal ez nem volt ekkora élmény.

Mesélek a mellettem ülő horgászról is, aki epres dipben áztatott bojlival nyomatta. Kettő kapása volt, míg ott voltam. Az egyik reggel, füstölős kapás, hal elment. A bot hajlásából ítélve 2 kg körüli lehetett. Na de a másik kapása. Közte és köztem volt egy jó 10-15 méter, ahova időközben újabb (!) horgász érkezett. Három fenekező bottal és egy úszóssal. Újabb füstölős kapás. Ezen már látszott, hogy nem ebihal. Begörbült a bojlis bot rendesen. Na, addig bénázott a srác, míg telibe verte a tőle távolabbi, tőlem jobbra eső botomat, persze ki gondolta volna, hogy ennyire elmegy (jó 30-40 méter, mert kicsit jobbra dobtam amúgy is), így be is vágtam, de gyorsan realizáltam a helyzetet és nem erőltettem a dolgot. Hagytam, hogy tönkretegye a szerelékeimet. Hal leakadt… Na mondom magamban fasza, összegubancolta a botjaimat és még a hal sincs meg… Mint a két botot újra kellett szerelnem, vesztettem vagy 20 méter zsinórt is. Mondhatom örültem, elnézést nem kért persze, nyilván Ő azt képzelte, hogy az én hibám, illetve a hal helyett miért kérjen elnézést. Több kapása nem is volt innentől. Nem hitt már magában, ezért lehetett.  Egy gondolat, kis kitérő: Nem tudom, hogy ilyen tóra minek jön bojlizni valaki, hiszen méterenként ülnek a horgászok. Nyilván egy bojli által horogra csalt hal, az nem a sneci kategória, amit kicsörlőz az ember. Akár 10-15 horgászt is keresztbe vághat egy nagyobb példány és nem hiszem, hogy ügyesség kérdése ez. Nagy távolságból nehéz a halat irányítani a partól. 15:00-kor összepakolásztam a holmimat és leléptem. A nap ismét elégetett és el is fáradtam rendesen.

Összességében

Nos annak, aki a természet lágy ölén szeret horgászni, nem ajánlom a helyet. Kicsit kockató feelingje van. Továbbá annak sem ajánlom, aki szereti a magányt és a csöndet. A part rendezettsége és minősége azonban kényelmes horgászatot tesz lehetővé. A büfében van minden, ami kell. Csali, inni-enni. A halakat napi áron meg kell vásárolni annak, aki szeretné elvinni a zsákmányt. 1500 Ft a napijegy továbbra is. Végeredményben egy sikeres napot zárhattam, letesztelhettem a botokat, hogy milyen, amikor pontyot fogok vele. Valamiért a fentiek ellenére is szeretek idejárni.Hozzászólás(ok) 40 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...