Joker horgásztó 2007

Horgászat időpontja: 2007. július 29.

Nem tűnik halott víznek a tó. Tényleg látható volt a halak jelenléte attól függetlenül, hogy én nem fogtam agyon magam. Láttam már nagyobbat-jobbat, szebbet-rosszabbat, kisebbet-csúnyábbat, ezért egy átlagos tónak mondanám a helyet minden tekintetben és az biztos, hogy én vissza fogok térni ide.

Megközelítés

A tó könnyen megközelíthető, kulcsszó az 51-es út! Bajáról érkezőknek adott az útvonal, majdnem az M0-ig, Budapest irányából az M0-n a Dunaharaszti kijáratnál kell továbbmenni az 51-es út felé Baja irányába, ahol a 16. km-nél lesz a leágazás a tó felé, melyet tábla jelez.

A tó

Kavicsos földút vezet a bejáratig, ahol meg lehet venni a napijegyet egy fényképes igazolvány ellenében, amit természetesen távozáskor visszaadnak. A nappali jegy ára 1500 Ft a szokásos időintervallummal értendő (06:00 - 18:00) + a szákban megtartott halat ki kell fizetni a horgászat befejeztével (pl.: ponty: 800Ft/kg). Éjszakai horgászatra is van lehetőség, de én ezzel most nem éltem amúgy ez 3000 Ft. A „bázis” egy kék konténernek látszó tárgy, ami egyben a halőrház, a horgászbolt és a büfé is, no de sebaj a célnak gondolom tökéletes. Fontos információként szolgálhat, hogy a tavon található horgászállások autóval megközelíthetőek, és kipakolás után nem kell az autót kivinni a központi parkolóba, mert ilyen nincs is. Méretre 5-6 hektár a vízterület, mely téglalap alakú, tiszta vizű és területű, bár kopár partszakasszal rendelkező exbányató. A tó közepén található egy körülbelül 1 hektáros sziget, ahová szintén be lehet menni horgászni, ide csónakkal visznek át igény esetén, lehet hogy plusz költségért, ezt gondolom a bázison elmondják! Ifjú kis facsemetékkel körbe van telepítve a vízpart, (na meg drótkerítéssel a terület) csak hát ahhoz még idő kell, hogy árnyas zöldek legyenek a fákból.

Horgászat, kapások

Én a fenekező horgászatot művelem és nálam vize válogatja, hogy 1 vagy 2 horog legyen botonként. Itt a 2 horgos verziót alkalmaztam és nem is volt semmi akadás-szakadás, azért hozzáteszem nekem még soha nem sikerült a felső horgon halat akasztani! Csalizásnál maradtam a hagyományoknál kukorica, csonti, giliszta, pufi semmi bojli meg pellet bár azért kacsingatok már ebbe az irányba is, de ez egy másik sztori. Hozzáteszem hogy tőlem jobbra bojliztak a srácok, mégpedig eredményesen. Sőt a balomon lévő sporinak is volt zsákmánya és ebből következhet hogy nekem is jutott a halakból szám szerint 2 kárász és 1 majdnem kettes ponty. Időjárással kapcsolatban annyi az infó, hogy nagyon meleg volt persze le is égtem, no meg a szél se hagyta nyugodtan a kapásjelzőimet (volt ám kilengés), de a lényeg hogy a dobozos sör nem borult fel! :)

Összességében

Az biztos, hogy én vissza fogok térni ide. Már csak azért is, mert 15 perc kocsival. Persze akkor remélem több kapásom lesz és ez által sikeres akasztás-fárasztás-merítőzés! Nincs vadregényes táj, bedőlt fák, tuskók, stég, de ezek hiányába még senki nem halt bele. Legalábbis én így is tudok horgászni, kikapcsolódni, pihenni.Hozzászólás(ok) 39 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...