II. Ablog.hu kupa összegző

Horgászat időpontja: 2009. május 16.

Második alkalommal került megrendezésre aAblog.hu amatőr horgászverseny, melynek most a Joker horgásztó adott otthont.

A gyülekezés, érkezés

A kiírás szerint 6:00-6:30-ig volt a gyülekező. Szép lassan megérkezett szinte mindenki, aki megerősítette részvételét (3 ember kivételével). Megkezdtük a sorsolást, majd mindenki elfoglalta kijelölt (húzott) helyét a tó partján.

A számozott helyek most szellősen lettek kijelölve nem úgy, mint a 2008-as versenyen. 8-10 méter volt a horgászok között, ami elegendőnek bizonyult. A hely elfoglalása és a szerelékek komótos összerakása után elindult a verseny. A hangos kürtöt most az autóduda helyettesítette. Kis idő elteltével már jelentkezett is a verseny első hala egy 1,1 kg-os tokhal "személyében". Mérlegelés után vissza is eresztettük a vízbe. A sikeresnek mondható kezdés után gyakorlatilag csak kisebb keszegek, kárászok kerültek a horgokra, illetve elvétve 1-2 ponty. Egy feederbotos versenyzőnek sikerült 3 szép pontyot akasztania, míg egy hagyományos fenekező módszerrel induló horgásznak 1 pontyot.

Ebéd

A verseny közepére a bográcsgulyás is elkészült, mely többek véleménye alapján is jól sikerült. Az előrejelzéssel ellentétben az idő elég szeles volt, de nagyon meleg. Gyakorlatilag a szemüvegek és sapkák körbeégtek a horgászok fején. 17:30-kor a verseny véget ért, majd átadásra kerültek a jól megérdemelt díjak is.

Ti13i6,3 kg
winettou2,46 kg
Czinkos Zoltán 2,16 kg
Szurker1,4 kg
lajcsi0,88 kg
Don Leo 0,72 kg
Csypapa
János
morze
nagykrisztian
Nagy Sándor
Pecás-Imi
Pecás-Gyula
robes
Shanyi
Rizmayer József
Kattints ide...