I. Ablog.hu kupa összegző

Horgászat időpontja: 2008. árprilis 05.

Április 5-én megrendezésre került az I. Ablog.hu horgászverseny a péteri horgásztavon. Mivel még sohasem szerveztem versenyt, voltak kétségeim a verseny megrendezésének technikai része felől.

A gyülekezés, érkezés:

Reggel 6 előtt valamivel leértünk a tóra, hogy megnézzük minden rendben van-e a megbeszéltek szerint. Rögtön szembesültem a problémával, hogy a versenyre kijelölt horgászterület igen szűkösre sikerült. 15 hely lett kijelölve, ami még rendben is volna, hiszen én adtam le a jelentkezők létszámát, de az már korántsem volt megfelelő, hogy 2-3 méter volt a horgászállások között. A verseny két fenekező bottal lett meghirdetve. Gondolom ebben az is szerepet játszhatott, hogy a versennyel minél kisebb területet akartak lezárni, hogy a napijegyes horgászoknak is tudjanak teret biztosítani a tavon és vásárolják a napijegyet. Tehát kaptunk a tó közepéből egy kis szeletet. Végül minden versenyző pontosan megérkezett. A jelentkezettek közül hárman nem jöttek el, így 12 fő lett a végleges létszám. Miután a nevezési díjakat átvettem, elkezdődött a horgászállások kisorsolása, majd aki már húzott elfoglalhatta helyét a tavon. A folyamat problémamentesen lezajlott, majd én is lementem a tóra.

gyülekező

I. Forduló:

Az általános készülődések befejeztével megnyomtam a kürtöt és elkezdődött a verseny. Érdekes volt számomra látni a mezőny mögül, ahogyan szinte egyszerre repültek a szerelékek a tóba. A verseny szervezése körüli izgalmam most kezdett alábbhagyni, hiszen közel négy órán keresztül a versenyzők szerelékén, csalijain múlt a siker. Tíz perc múlva én már ott voltam minden versenyzőnél érdeklődve, hogy minden rendben van-e és fogott-e már valamit. Véleményem szerint már itt sikerült megalapozni a jó hangulatot olyan emberek között, akiknek egy része még nem is látta egymást. Az így kialakult remek hangulat és poénáradat a verseny végéig megmaradt.

I. forduló

Az első forduló végéhez közeledve megkérdeztem minden versenyzőt, hogy legyen-e ismételten sorsolás a helyeket illetően. Magamról tudom, hogy mennyire utálok helyet változtatni, ha már egyszer kipakoltam. A versenyzők többsége egyhangúan amellett döntött, hogy ne legyen sorsolás.

A megbeszéltek után ismét megnyomtam a kürtöt, jelezve az első forduló végét és persze az ebéd kezdetét.

Ebéd:

Az ebéd a megbeszéltek szerint tárkonyos burgonyaleves és tarhonyás marhapörkölt volt csalamádéval. A megbeszéltektől eltérően azonban az ebéd tárkonyos burgonyaleves lett és marhapörkölt csak főtt krumplival. A hiba ellenére mindenki elismerően szólt. Valóban finom volt. Az ebéd végeztével mindenki visszatért állásához és én lassan elindíthattam a második fordulót.

ebéd

II. Forduló:

Délben elkezdődött a második forduló időközben ugyanis úgy döntöttünk, hogy mérlegelés csak a verseny végleges lezárása után lesz. Így egy órával tovább lehetett horgászni. A második fordulóból sem hiányzott a jó hangulat, de már érezhetően mindenki kezdett fáradni. A kapások többsége mégis a második fordulóban hozták meg a várt eredményt. Lassan körvonalazódni látszott, hogy kik lesznek a dobogósok.

II. forduló

Befejezés:

Fél ötkor lefújtam a versenyt a már sokat emlegetett kürttel, amitől persze mindenki mindig megijedt. Elkezdődött a mérlegelés, ami körülbelül 10-15 percig tartott. Ezt követte az eredményhirdetés és díjazás.

mérlegelés
díjazás

Összességében:

A verseny nagyon jól alakult. Véleményem szerint az időjárás sem volt túl rossz, bár lehetett volna jobb is. Jellemzően felhős, néha esős, enyhén szeles időnk volt. Végeredményben egy jó kis napot tudhatunk sajnos már magunk mögött. Gondolatban már tervezem a második horgászversenyt is. :) Nem hittem volna, mikor a kupát és az emléklapokat elmentünk megcsináltatni, hogy valaha is testet ölt az I. Ablog.hu amatőr horgászverseny.

VersenyzőHorgászállásÖssz.KgÖssz.DbHalak
első helyezetDiviaczki István (pici)16,763 ponty,
3 kárász
második helyezetValter Tamás (Shanyi)33,563

1 ponty,
2 kárász

harmadik helyezetUrbán Csaba62,8211ponty
Káposztás István (kapityu)20,9832 kárász,
1 keszeg
Kósa Rudolf (Rudolf)120,6431 kárász,
2 keszeg
Kukucska József (morze)10---
Bodor Lajos (LAliboy)9---
Pál Mihály (pmiha)14---
Németh Imre (Pecás-Imi)8---
János7---
Fecó4---
Tóth József15---

Dobogósok:

1. helyezett: Diviaczki István (pici) 2. helyezett: Valter Tamás (Shanyi) 3. helyezett: Urbán Csaba - Gratulálok a dobogósoknak és mindenkinek köszönöm a részvételt!

Kattints ide...