Házi kukorica (citromos, mézes)

Nekem a horgász versenyeken mindig bevált, amikor apummal voltam itthon. Próbálgattam, hátha beválik és bevált! Most leírok pár kukorica receptet, amely roppant egyszerű.

Alapvető hozzávalók:

  • Csemegekukorica
  • Befőttes üveg
  • Víz

Citromos kukorica:

Ha tudunk, akkor vegyünk 100%-os citromlevet, de jó az 50%-os is. Fogjuk meg a kukoricát és öntsük ki belőle a tartósító szert, majd alaposan mossuk át. A kukoricát ezután öntsük bele a befőttes üvegbe és tegyünk bele fél kanál sót! Utána öntsük teli citromlével és tegyük be a hűtőbe. Körülbelül 1 óránként rázzuk meg (3x-4x). 2-3 napig hagyjuk a hűtőben (Pár nappal a horgászat előtt célszerű elkészíteni, de ha marad, akkor tegyük vissza a hűtőbe nyugodtan!)

Mézes kukorica:

Szerezzünk be mézet (bármilyen jó) ugyanaz, mint a másik receptnél. Mossuk át a kukoricát. Tegyünk a befőttes aljára egy kis vizet, de csak keveset. Utána tegyünk bele 2 kanál cukrot és vaníliát. Ez nem annyira fontos, de ha azt nem teszünk bele, akkor tegyünk bele 4 kanál cukrot. Utána jöhet a kukorica és mehet rá a méz. Jól zárjuk rá a tetejét és rázzuk egy kis ideig, majd rakjuk be a hűtőbe, mint a másiknál! Nekem bevált!


Hozzászólás(ok) 19 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...