Háromsziget horgásztó 2014

Horgászat időpontja: 2014. április 26., május 1.
Információm szerint a horgásztó bezárt, ha másképp tudod kérlek jelezd.

Végre ismét eljött a szezon. Régóta tervezett úti célomat most beteljesítettem. Ezúttal a Háromsziget horgásztóra látogattam el egymagam.

Érkezés

Lakóhelyemtől mindössze 16 km-re található ez a remek kis vízterület. Az M0 felől érkeztem az 51-es úton keresztül. Gyakorlatilag Dunaharasztiig kell menni, majd itt az első lámpás kereszteződésnél Némedi felé fordulni. Innen körülbelül 1-1,5 km és az első HORGÁSZTÓ táblánál balra. Tamással, a tulajdonossal már az előző napokban egyeztettem a látogatásról, így minden adott volt egy jó kis pecához. 7 órai nyitás lévén 6:30-kor felkerekedtem a rossz idő ellenére is. Gyakorlatilag szakadt az eső. Nem baj. Ernyőm van, esőkabátom van és egyébként is már leegyeztettem az időpontot. Sőt! Azt hiszem, a halak is szeretik az esőt. Azért reménykedtem, hogy mire odaérek, eláll. A 15 perces út alatt nem sok változás történt a bolygó ökoszisztémáját illetően. 7 előtt valamivel megérkeztem. A kapu már nyitva állt, így be is mentem. Találkoztam Tamással, aki megmutatta, hogy hol horgásszak, merre dobjak. Szép lassan bepakolásztam. Két kör volt, annyi a cuccom már. Egyre több sajnos. Hamarosan veszek egy talicskát, ez biztos. Körülbelül 30 méterre voltam az autótól, így nem jelentett problémát ez a kis séta. Felépítettem a bázist és összeraktam a medium feederbotot. 7:40-kor ment is be az első szerelék, majd bekuporodtam az ernyő alá és vártam. Az eső egyébként 11 óra körül állt el. Ma, május 1-én azt az infót kaptam, hogy 6-kor nyit a tó. Nem értem, hogy én miért a 7 óráról tudtam. Mindegy, szerencsére a hely megint szabad volt és el is tudtam foglalni, bár buktam 1 órát.

A tó

Nevéből adódóan 3 sziget található a tóban, melynek partját bokrok és fák sokasága öleli körbe. Látszik a területbe fektetett munka. Gondozott, tiszta és kényelmes part várja az itt horgászókat. A büfében kapható sör, víz, hamburger, üdítő. A part füves-homokos. Előbb-utóbb füves lesz mindenhol, legalábbis ez a cél. Azonban a homokot sem probléma letakarítani a cuccainkról. Elég csak megütögetni azokat. Persze, ha a homok vizes az más kérdés. Viszonylag sok állás található a tavon, melyek megfelelő távolságra vannak egymástól. A víz véleményem szerint rendkívül tiszta. Csak sport napijegy van, melynek ára 1.800 Ft (kísérő jegy +200 Ft / fő) (2014.04.26-os adat). Mint mára mindenhol, itt is kötelező a hivatalos állami horgászengedély. Halat ugyan lehet elvinni, de azt a mindenkori kg áron ki kell fizetni. A tavon lehet sütögetni is, ha erre lenne szükség.

Horgászat

Mint említettem 7:40-kor dobtam be először a szereléket. Közel 5 perc várakozás után már jelentkezett is a kapás. A botot lerántotta a rod-pod-ról, de sikerült időben elkapnom. Nagyon jó érzés volt egyedül a tavon szemerkélő esőben fárasztani a kis pontyot. 1-2kg-os formákat fogdostam végig, de 2x-akkora erővel rendelkeztek, mint amekkora elvárható lett volna tőlük. Nagyon sportos, erős halakkal van tele a tó. Gyakorlatilag ez így ment este 6-ig. 43 halat akasztottam, ebből 5-6 akadt le. A többit mind sikerült szákolnom. Az utolsó 10-15 halat már szakáll nélküli horoggal fogtam, mert baromi nehéz volt kiszedni a szájukból és nem akartam szétsebezni őket, valamit a merítőbe is sokszor beakadt. Persze nem volt nálam ilyen horog. A fogóval simítottam el a szakállat, amennyire lehetett. Jelentős változás állt be a horgászatba ennek hatására. Mindig féltem ettől, mert könnyen szabadulhat a hal, de nem. Egy sem ment el emiatt és lényegesen könnyebb volt, sőt egyáltalán nem volt probléma kiszedni a horgot a halakból és a merítőből sem. Mostantól így fogok horgászni és mindenkit erre buzdítok. Arra kell csak odafigyelni, hogy fárasztásnál ne lazuljon be a zsinór, mindig legyen kontaktus a hallal. Ha mégis elmenne a hal, akkor ő nyert. Benne van a pakliban. A nap végére nagyon elfáradtam. Rég nem fogtam ennyi halat egyetlen nap alatt. Tamás szerint egyébként ma nem ment a hal. Ezt mondjuk fenntartással kezelem. :) Csak egy bottal tudtam horgászni végig, a másikat még összetenni sem volt időm. Volt pár olyan alkalom, amikor bedobtam, rátettem a bottartóra, kilazítottam a féket és már füstölt is az orsó. Volt, amikor ez egymás után 3x megtörtént. A május 1-i horgászat alkalmával 24 halat sikerült a partra terelnem és további 12 akadt le, hol a merítő előtt, hol félig a merítő felé vezető úton.

Összességében

Örülök, hogy eljuthattam erre a jó kis pecaterületre. Az esőben való horgászatnak is megvan a maga szépsége. Ez is a természet része. Persze zivatarban már nem olyan mókás a dolog, de a szemerkélő eső teljesen elviselhető, ha az ember felkészül rá, amennyire lehetséges. Esőkabát, ernyő, gumicsizma. A kitartás meghozta gyümölcsét és még a nap is kisütött, sőt, még teljes szélcsend is előfordult huzamosabb ideig, bár amikor fújt sem volt zavaró. 15-20km/h lehetett a maximális ereje. Erre a tóra biztosan visszanézek még, többször is. Rég pecáztam ilyen jót.Hozzászólás(ok) 33 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...