Háromsziget horgásztó 2009

Horgászat időpontja: 2009. május 2.
Információm szerint a horgásztó bezárt, ha másképp tudod kérlek jelezd.

Hosszú tanakodás és megbeszélés alapján hárman (Doki, Kókuszmennyét és én) elmentünk pecázni egyet. Felhagyva a jól bevált horgásztavakkal, számunkra új, ismeretlen horgásztavat kerestünk.

Megközelíthetőség

Budapesttől az 51-es úton kell haladni és Némedi felé kell lefordulni. GPS: 47.334758, 19.131575. Nagy tábla jelzi az út mellett: HORGÁSZTÓ. Persze a neve az nincs rajta, mert az már luxus lenne. Végszóra! Ide még visszatérünk!

Érkezés - kezdeti nehézségek :-)

Indulásunkat koránra terveztük. Hajnali 5-kor már úton is voltunk, így 05:20-ra már a helyszínre is értünk. KÁR VOLT! Ekkor szembesültünk a tó házirendjével, nyitva tartásával. Nyitva tartás: H-K zárva, Sz-Cs: 07-18-ig, P-Sz-V: 6-18-ig. Éjszakai horgászat nincs! Arcunkon a mély döbbenet, ahogy néztük a zárt kaput és a folyamatosan ugató (támadó) Komondorokat. Közel 50 perc várakozás után megjelent a tó tulajdonosa, elég mérges arccal. Szép lassan, kimérten bezárta a kutyákat és kinyitotta a kaput és mi már mehettünk is... :))

A tó

Egy összefüggő tóról van szó, amelyben van három egymástól független sziget. Árnyékos néhol zavaró fákkal. Akadó mentes, kavicsos-homokos parttal. A mélysége 2-5 méter.

Horgászat - kapások

Körülbelül 06:30 lehetett. Gyors jegyváltás a halőrháznál, 2800 Ft és már pakolunk is ki az autóból, lelkiekben felkészülve a cipekedésre. Az autót kint kell hagyni a parkolóban. Mi persze a tó legtávolabbi pontját néztük ki magunknak. A horgászállásig gyalogoltunk vagy 10-percet, de megérte: homokos part, árnyék meg minden :)) Gyors szerelés, csalizás és dobtunk is be. Etetőanyagként mézes Timár Mixet használtunk, a csali pedig kukorica-csonti szendvics volt. Az első óra eseménytelenül telt el. Mozdítás nuku. Így új csali kombinációkat próbálgatunk. Meg is találtuk a megfelelő kombinációt. Málnás puffi vékony gilisztával. Erre már jelentkeztek (Dokinál) a keszegek, kárászok, pontyok. Nálam továbbra is semmi. Hirtelen ötlet és átszereltem süllőzőre. Csalizni élő kishalat használtam. A kapások azonnal jelentkeztek. Estig rengeteg kapást (beszélgettünk) szórakoztunk el.

Összességében

Ide még visszatérünk!Hozzászólás(ok) 906 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...