Dunakeszi kavicsbánya horgásztó újra

Horgászat időpontja: 2009. május 23.
Honlap: dkto.eu

Összejött megint egy szombati Dunakeszi peca. Az előző cikkemben már összefoglaltam, amit a tóról tudni kell.

Érkezés

Ami arra sarkalt, hogy megírjam e cikket, hogy sikerül megfogni életem eddigi legnagyobb halát. A partra 5:45 körül érkeztem. Most felkészültebb voltam, mint a múlt héten. Volt előre készített szerelékem. Így 6:30-ra a szerelékek a vízben voltak.

A csali dippes pellet volt mindkét boton. Érdekes volt, hogy a kapások a múlthéttel ellentétben most egyből jelentkeztek. (Múlthéten 10-ig semmi sem volt). Az első jelentkező egy 3 kg nyurga alkatú ponty volt. Majd ezt követte egy nagycsomó rontott bevágás, valószínű a horgon a szilikon előkém rövid volt a 16mm-es pellethez és emiatt túl közel volt a csali a horoghoz. Kicseréltem! Na! A lényeg 08:50-kor kezdődött, maszatolós kapás, körülbelül 4-5 percig csak azt láttam, hogy a swinger 2-3cm-t fel-le mozog. Majd enyhe húzás, de az sem erőteljes.

Már azt hittem, hogy valami apró keszeg vette fel és nem tud vele mit kezdeni, de ránézve a damilomra, nem úgy futott, mint ahogy bedobtam, hanem egy 20-30 fokos eltéréssel az eredetihez. Ekkor úgy döntöttem, hogy egy határozottabb húzásra bevágok, és nem várok tovább. A bevágást követően nem gondoltam nagy halra. Úgy 6-7 kg-osra saccoltam. A körülbelüli 100 méteres távról 10-15 méterre eljutottunk 5 perc alatt. Az igazi munka itt kezdődött, eltelt úgy 10 perc, míg először megláttam. Na, ekkor elgondolkodtam… hogy fog ez beférni a szákomba. Eltelt körülbelül 5 perc majd barátnőm segítségével sikerült megszákolni. Egy 20,53 kg-os ponty volt.

Összességében

A nap folyamán még fogtam 7-8 db 2-4 kg-os példányokat. Volt azonban három eset, amikor a horogelőkém a halba szakadt. (Érdemes többször a nap folyamán előkét cserélni, mert lehet, hogy a mélyben kialakult kagylópadok, vagy kövezés kikezdi a zsinórt!) Ezek közül az egyik biztos nagyobb volt, kb. 5 másodpercig éreztem is. Majd legközelebb!Hozzászólás(ok) 9 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...