Dunakeszi kavicsbánya horgásztó

Horgászat időpontja: 2009. május 16.
Honlap: dkto.eu

Egész héten erre a pecára hangoltam, hiszen idén ez volt a második még csak. Nézelődtem mindenütt, de valahogy a Csömöri horgásztó mellett döntöttem.

Érkezés

Reggel, amikor megékeztem, az eső is csöpögött és ráadásul igen sokan voltak. Így elhatároztam, hogy irány Dunakeszi kavicsbánya tó.

A tó

A tó igen közel van Budapesthez, szinte oda is tartozik. Autóval a legtöbb hely megközelíthető. A parton pados beállók vannak viszonylag sűrűn. Mint kiderült jól döntöttem!A csömöri kitérő miatt körülbelül 6:15-re érkeztem. Ez a tó is tömve volt. Hátul viszont, a vasúttal szemközti oldalon volt egy 100 méteres partszakasz, ahol nem volt senki. Ide települtem. (Ha többen érkeztek, akkor érdemes a helyet először elfoglalni, majd utána elmenni valakinek napijegyért!) A napijegy 3000 Ft napkeltétől napnyugtáig, benne két nemes hal, az elvihető ponty maximum mérete 60cm. Mire bedobtam, azaz behordtam lett 8:00. Behordáshoz etetőhajót használtam. Régebbi emlékeim miatt a tó közepét céloztam meg, amit a damilon meg is jelöltem és szinte mindig ugyanoda hordtam be. Csali: egyik boton lebegő pellettel, a másikon lebegtetett kukoricával indítottam. Az etetőhajóba a szerelék mellé különféle pelletek kerültek, körülbelül 30-40dkg/ behordás.

Horgászat

Folyamatosan voltak maszatolások, melyek valószínűleg keszegek és kárászok lehettek (a szomszédok folyamatosan szedték ki az ilyen halakat). Én azonban próbáltam kizárni a csali méretével a kisebbeket, ami sikerült is. Az első kapásom 10:00 körül jelentkezett. Intenzív füstölős kapásként. Az eredmény egy 3,5kg-os ponty volt, a kukoricás szerelékre. Újracsaliztam és a kukorica ment is vissza ugyanoda. A lebegő pelletre 11:00-ig nem volt egy mozdításom sem. Kivettem és láttam, hogy igen jó állapotban van még (meg rohadt drága), ezért gondoltam egyet és félbevágtam.

Fűztem mellé egy 12mm-es pelletet is. Majd következett a jó sűrű dip! Erre a csali összetételre 12 körül jelentkezett egy erőteljes kapás, de a bevágás után csak 2-3mp-ig éreztem a halat. Elszakadt az előkém! Még mindig nem tudom, hogy miért! Na! Újra csalizás ugyanazzal. Kicsit később egy ejtős-vivős kapás. Bevágás (ez igen - mondtam magamban)! Kábé 20 perces fárasztás után egy 10kg-os pontyot mérlegeltem (68cm)! Lehet, hogy a 20 percet sokalljátok, de én teljesen szeretem kifárasztani és amúgy is csak 2,5 librás botot használok. Csalizás majd ment vissza. 30 perc múlva újabb látogató egy 2kg-os tükörponty személyében. Csalizás megint a már szokásos pellet kombinációval és mehetett is be. 2 perce, ha bent lehetett a cucc, máris egy erőteljes kapásom volt. Én persze bedobás után elindultam könnyíteni magamon, így az asszony vágott be. A fárasztást már én csináltam és az eredmény egy 8,5 kg-os ponty volt. Érdekességképpen, hogy ez igen hosszú volt az előzőhöz képest 78cm, viszont 1 kilóval kevesebb. Ez olyan igazi nyurgás volt! A kukoricára ez idáig semmi mozdításom sem volt, így gondoltam, hogy erre is pelletet teszek, melyre 16:00 körül jelentkezett is egy 3kg-os ponty. Ennek volt a legerőteljesebb kapása, olyan igazi füstölős.

Összességében:

Nagyon elégedett vagyok a pecával! Azt hiszem erre a tóra belőttem egy lehetséges taktikát és csalit. Mivel a tó nagyon közel van így biztos rendszeres vendég leszek itt. A 3 és 3,5kg-os pontyok kivételével a többi három ponty visszanyerte szabadságát a fertőtlenítés után.Hozzászólás(ok) 20 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...