Az etetőanyagok megfelelő használata

Pár kérdést érkezett hozzám az etetőanyagokkal kapcsolatban, hogy miként érdemes bevetni a sikeresség növelése érdekében. Az alább leírt módszert rendszeresen alkalmazom és eddig szinte mindig bevált. Miután megérkeztünk a partra és szétpakolásztunk, utána kezdjük el az etetőanyag elkészítését. Fontos, hogy ne vessük be azonnal keverés után, mert nem a megfelelő hatást fogja kiváltani

Elkészítési mód:

A száraz etetőanyagot öntsük egy kényelmesen tágas tálba, vödörbe, vagy egy az erre a célra készített eszközbe. Jól keverjük össze még így száraz állapotában, majd merítsünk valami másba egy kis vizet és innen adagoljuk a száraz anyaghoz. Semmiképpen sem a száraz etetőanyaggal teli tálat merítgessük a vízbe. Ha mégis így teszünk, akkor erről szokjunk le, mert fontos a jó állag és ha esetleg túl sok vizet merítünk és nincs száraz anyagunk még, akkor tönkretettük az anyagunkat és onnan már nincs visszaút. Tehát akkor ott tartunk, hogy van egy szárazon összekevert etetőanyaggal teli tálunk és egy kis vizünk valami másik tálban. A vizet fokozatosan adagoljuk majd az anyaghoz. Először egy keveset merjünk át, éppen annyit, hogy megnedvesítsük az egész száraz anyagot. Így még nem gyúrható természetesen, csak nedves. Ezt így jól keverjük össze, hogy minden száraz atom is nedvességhez jusson. Ha ezzel a fázissal készen vagyunk, akkor hagyjuk állni a dolgot egy 10-15 percet.

Ezen idő alatt szereljük össze a felszerelést, készüljünk neki a horgászatnak. Kis idő elteltével adagolhatjuk a többi vizet a már nedves anyagunkhoz. Sajnos nehéz így leírni, hogy milyen a jó állag, de mindenképpen olyannak kell lennie, hogy erősen tartson viszont egy kisebb nyomás gyakorlásával az összegyúrt golyóra, az darabokra essen szinte. Ha ezzel így megvagyunk, akkor egy törőszita segítségével homogenizáljuk az etetőanyagunkat, hogy minél finomabb legyen és minél jobban előjöjjenek a hatóanyagok. Persze nem mindenkinek áll a rendelkezésére törőszita, így akkor ezt a lépést esetleg kihagyhatjuk.

A kész anyaghoz adagolhatunk DIP-eket és mindenféle aromát, hogy fokozzuk és tartósabbá tegyük az illatot, azaz vonzóbbá tegyük azt a halak számára. Tehetünk az anyagba élőcsalit is például csontit, de akkor figyeljünk arra, hogy ha túl sokat teszünk bele korántsem fog úgy tapadni, mint ahogy azt elvárnánk. Ehhez van mindenféle ragaszó és trükk is, hogy mégis tapadjon az a finom etetőanyag. Fontos, hogy mindig próbáljuk meg a szereléket pontosan célba juttatni, ahol már előzőleg is volt. Én rendszeresen használok pörköltes (ezt egy titkos recept alapján fel szoktam turbózni), vaníliás és epres etetőanyagot.


Hozzászólás(ok) 4 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...