Abdai horgásztó

Horgászat időpontja: 2007. július 29.

Mérete meghaladja a 20 hektárt, szóval elég nagy tónak mondható. Ez egy nagyon régi tó és ebből adódóan nagyon sok a kapitális példány is. A tavat minden évben egyszer telepítik ősszel, ponty, kárász, csuka, amur, süllő kerül bele.

Megközelítés

A tó Győrtől 12 km-re található, mely a Magyar Vagon és Gépgyár Horgász Egyesület vizei közé tartozik. Mérete meghaladja a 20 hektárt, szóval elég nagy tónak mondható. Megközelítése nagyon egyszerű kocsival is, csak félkörben mivel a bányászati rész el van zárva.

A tó - A horgászat

Sajnos mivel a tó bőségesen rendelkezik kaviccsal, ezért évek óta megtalálható egy kavics kitermelő cég, akik folyamatosan bányásszák kifelé a kavicsot, de szerencsére a régi részt nem bántották így az érintetlen maradt! Ez egy nagyon régi tó és ebből adódóan nagyon sok a kapitális példány is. A tavat minden évben egyszer telepítik ősszel, ponty, kárász, csuka, amur, süllő kerül bele. Ha eszik a hal rendesen, akkor nagyon sokat lehet fogni egy nap alatt is, de van, mikor napokig síri csend honol. A 2006-os évben Németh Attila sporttárs rekord fogása 287 kg volt, amivel megnyerte az egyesület trófeáját az adott évben! A víz nagyon tiszta helyenként nádassal benőtt. Bedőlt fák is találhatók a vízben és a halak néha elég intenzíven mutogatják magukat a víz felszíne felett. Látványos és hangos rablásokat is lehet hallani.Hozzászólás(ok) 11 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...