A tigrismogyoró felfűzésének egyik módja

Gondoltam írok egy kis szösszenetet, azoknak, akik tanácstalanok, hogy én minként szoktam felfűzni ezt a remek kis csalit. Kis gyakorlattal pár perces műveletről van szó, egészen a horog, illetve az előke megkötésével együtt.

A felfűzéshez használható eszközök

1.

Első lépésként megkötöm a horgot és előtte is és utána is hagyok megfelelő hosszúságú zsinórt. A rövidebb rész lesz az előke (amelyik a horog öble felé távozik), amelyre a tigrismogyorót felfűzöm, a hosszabbik pedig magának az egész előkének a hosszúsága lesz, amelyet egy a főzsinórra kötött forgókapocsba akasztok majd.

2.

A zsinór mindkét végére kötök egy egyszerű hurkot. A főhurkot, amelyik a főzsinórhoz fog kapcsolódni duplán hurkolom, a kis előkén található hurkot pedig csak egyszer és megpróbálom minél kisebbre kialakítani. A kicsi előke legalább 4-5cm-es legyen hurokkal együtt. Néha szoktam a horogra felhúzni egy szilikoncsövet is a stabilitás miatt.

3.

Átfúrom a tigrismogyorót, előkészítek egy stoppert, majd egy fűzőtű segítségével a csalit felfűzöm a pici előkére a horog előtt. A stoppert átfűzöm a hurkon, majd óvatosan behúzom a tigrismogyoróba.

4.

További még finomabb húzás mellett az ujjammal benyomom a stopper kint maradó részét, így biztosan nem fog problémát okozni, amikor a hal ízlelgeti a csalinkat.

5.

Amikor mindennel megvagyok, akkor a kis előkét párszor áttekerem a horgon, hogy rövidítsem a távolságot a tigrismogyoró és a horog között. 1-1,5cm-es részt szoktam hagyni. A csali így erősen tart és több dobást is simán kibír.

Volt már szerencsém a módszerrel halat fogni, így ez nekem bevált és sűrűn alkalmazom.


Hozzászólás(ok) 0 hozzászólás
Hozzászóláshoz regisztráció / bejelentkezés szükséges.
Kattints ide...