Receptek

Almás csuka

A halat szeletekre vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, besózzuk, borsozzuk, azután 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Fél óra múlva megforgatjuk lisztben a csukát, és forró olajban megsütjük. 1 almát félreteszünk, a többit meghámozzuk...

Csuka baconbe göngyölve, kapormártással

A csukát besózom, kb. 4-5 cm vastagságúra felszeletelem, a szeleteket baconbe tekerem, és tepsibe vagy tűzálló tálba helyezem. Aláöntöm a bort, és forró sütőben megsütöm. A kapormártáshoz a vajban világosra pirítom a lisztet a finoma...

Fokhagymás süllő egészben

A megtisztított süllőt beirdaljuk. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval. Csíkokra vágott füstölt szalonnát és fél-fél gerezd fokhagymát rakunk az irdalásokba. Egy fakanlányi zsírt teszünk a tepsi aljára, azután belehelyezzük...

Paradicsomos hekk spagettivel

A paradicsomot kicsit lecsepegtetjük, majd nagyobb darabokra felvágjuk. A halat kifilézzük, és szintén feldaraboljuk. A fokhagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a fokhagymát, és pár pillanatig kevergetve...

Rác ponty

A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk. A halszeleteket besózzuk,borsozzuk,meghintjük pirospaprikával. Egy tepsit vagy tűzálló lapos tálat olívaolajjal...

Rakott ponty

A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és juliennre (gyufaszál nagyságú csíkokra) aprítjuk. A...

Rántott ponty

A pontyszeleteket megmossuk, meglocsoljuk citromlével, besózzuk, fél órát pihentetjük. A halat lisztbe, felvert és enyhén sózott tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, de nem túlhevített olajban aranysárgára sütjük. Majonézzel...

Süllő mandulamártással

A süllőt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk. Elkészítjük a mandulamártást: a felolvasztott vajon megpirítjuk kicsit a mandulát, vigyázva, nehogy leégjen, hozzáadjuk a lisztet. Pirítjuk, majd lassú kevergetés közben felöntjük...

Tepsis süllő márványsajttal

A héjában megfőzött krumplit felkarikázzuk, s a vajjal kikent sütőedény aljára tesszük. Ráhelyezzük a beirdalt süllőt, amit előtte kívül-belül alaposan bedörzsöltünk az olaj-só-bors-fokhagyma keverékével. A tejszínbe belemorzsoljuk...

Vörösboros ponty

A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat...

Zöldfűszerekkel sült makréla

A makrélát megtisztítjuk, vízzel leöblíjük, szárazra töröljük. A fokhagymát és a fűszernövényeket apróra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk 2 kanál olajjal. A masszával megtöltjük a halak belsejét és a kopoltyú...