Amit a horgászatról tudni érdemes! Kezdőlap...Regisztráció, belépés a közösségbe
horgászattal kapcsolatos cikkek, írások horgászatkezdőlaphorgászatírásokhorgászatképgalériákhorgászatreceptekhorgászathazánk halaihorgászatmenü vége
bojli
bojlis horgászat horgászatüzenőfal (3170)horgásztavakfórum (1616)horgásztavakapróhirdetés (0)horgásztavaktagok (3842)horgásztavakhonlap ajánlása ismerősnekhorgásztavakmenü vége
bojlikészítés, tippek-trükkök
aktuális fórumok aktuális fórumok feeder botokSomogyudvarhelyi horgásztavak.FejlesztésekOrsók

Úri horgásztó újra

 
Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
Horgászat - horgásztavak, Pest megye
Szerző: avanSzólj hozzá! (39) (2016-05-29)
Horgászat: 2008. május 3.
Kelt: 2008-05-05

A telepítés hírének hallatán némi kétellyel kiválasztottuk az Úriban lévő horgásztavat egy jó kis nap eltöltésére a 4 napos hétvége alatt. A választás mellett szólt még az is, hogy autóval a horgászállás megközelíthető, valamit anyumék kutyáját is gond nélkül lehetett vinni. Hajnal 4-kor nekivágtunk a kalandnak.

A tó

Előző cikkemben a tóról már írtam érdemi dolgokat. Változás nem történt. A téli ébredés után lassan növekednek a zöld nádak, ez egy kicsit vadregényesebb érzést kölcsönöz. Az úri sajátosság a szél most is jelen volt sajnos, de a hely, melyet választottunk szélárnyékban volt viszonylag. Pont ott horgásztam egyébként, ahol legelőször, mikor ezen a tavon jártam. Akkor nem volt sok siker. Na de most!

Érdekességek

Telefonon érdeklődtem, hogy mikor lehet menni legkorábban. A válasz 5:30-volt. Ott is voltunk 5:10-15-re, de már vagy 10-en várakoztak. Mivel nincs túl sok hely kialakítva a horgászatra így egy kicsit rossz érzés volt a sok spori látványa. A tulaj 5:40-45 körül megérkezett. Ekkorra már akkora sor állt a halőrház előtt, mint a teszkóban. Két autóval mentünk. Ez volt a szerencsénk végső soron. Mikor kinyitott a halőrház és éppen vettem a jegyet már több embert láttam gyalog bemenni helyet foglalni. Kicsit ideges lettem, de ekkor anyum ott termett a sorompónál autóval és bement előre. Nem volt nagy az öröm a sporik között, de ha ezt nem lépjük meg, akkor szinte nem marad volna helyünk. Kiváltottam a jegyeket és mentem is be. A szerencse még ott is rájátszott a kezünkre, hogy annyi autó állt a sorban, hogy aki mögöttünk érkezett, az mint egy dugó elállta az utat és senki sem bírt kiállni miatta. Én szerencsére a sor mellé álltam így gondom nem volt. Gyakorlatilag meg kellett küzdeni a helyért!

Mikor elfoglaltuk a helyet gondoltam megfordulok az autóval, hogy a kalaptartón tudjak enni egyet. Éppen manővereztem, mikor egy centit sem mozdult tovább az autó, mert nedves volt a föld és a fű. Kicsit hátrébb mentem, de akkor sem tudtam megmozdítani. Mire feleszméltem körülbelül 10 cm választott el a tótól. Egy pillanatra megállt bennem az ütő, hogy beborulok autóstul a vízbe, de anyum párja segített végül és kitoltak.

A másik autós eset az volt, amikor anyukám párja kiment sörért, de gyalog jött vissza. Gondoltam elvették az autót, vagy összetörte. Nem ez történt. A tó körüli út olyan keskeny, hogy 1 autó tud elmenni rajta. Hát pont jött egy másik szembe vele és mikor megpróbálta elengedni az út melletti árokba borult. Pont jött egy másik autós is, akinek már nem volt helye a tavon és megkértem segítsen kiemelni az autót. Megpróbáltuk és sikerült is. Csináltunk az embernek és a családjának egy helyet mellettünk.

Kapások

Nos, úgy indítottam a napot, hogy jól bevágtam a szereléket 40-50 méterre, de kimagasló eredményt nem értem el vele. Ímmel-ámmal volt kapás, de hal nem volt. Gondoltam készítek egy úszós szereléket, de mielőtt elkészítem, beetetek 7 méterre a parttól. Gyúrtam egy jó kis masszát, majd 2 nagy gombócot bedobtam. Elkészültem a szerelékkel, de semmi kapás nem volt. Lehet, hogy a mélységet mértem le rosszul, lehet, hogy a csali volt rossz. Nem tudom. Gondoltam egy fenekezőt bevágok ide a közelbe, ahova etettem. Közben 2-3 maroknyi etetőt még bevágtam a bizonyos helyre. 10 perc sem telt el és akkora kapás volt, hogy csak néztem.

az etetés helye


Bevágtam és meg is volt a 3 kg körüli tőponty. Gyorsan készítettem egy másik szereléket is, melyet szintén ide előre beejtettem. Megint kapás. 3,5 kg-s busa. Megint kapás. 2,8 kg-s ponty. Megint kapás... és ez így ment, míg 5 halat sikerült kiszednem. Kettő leakadt. Eljött a déli pihenő. Pár kapás volt ugyan, de valahogy nem akarták elvinni a kaját. Etettem újra. Etettem anyukámnál is. Ő is fogott 2 darab 2,5-3 kg-s pontyot és egy kárászt. Ő fogta a nap első halát amúgy, azt a bizonyos kárászt. Mellettünk jobbra-balra semmit sem fogtak. 4-5 óra felé újra jött a kapáshalmaz. Még 4 halat sikerült fognom. Anyum párja is fogott 3 halat és 3 el is ment neki. Ő fogta a legnagyobbat is (a pontyok közül), egy 3,3 kg-s potykát. Annyi halat fogtunk, hogy a szomszédnak is jutott bőven! :)

kapásra várva


Szemben a bojlisokról jött egy olyan hír, hogy 9 és 10 kg közötti pontyokat fogdosnak. Megtekinteni ugyan nem tudtam, de gondolom nem hiába voltak ott több napot.

Összességében

Remek kis napot zártunk, sok hallal és élménnyel. Csali és etetőanyag arzenálomat teljes mértékben sikerült kiaknáznom, melynek kimondottan örültem. Semmit sem kellett kidobnom. A fő szerelékem egyébként egy 10 grammos ólom és egy horog volt. Ezt dobáltam a beetetett helyre.

Sikerült kellemesen csalódnunk a tóban! 19 órakor összepakoltunk és elindultunk hazafelé.


A cikkhez tartozó képek (10 db) megjelenítéséhez regisztrációra van szükség!


Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
 
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkAz év első feeder horgászata
Kapcsolódó cikkÚri horgásztó
 
Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó fórumUgrás a fórumba
 
Ablog-faktor
Ár / szolgáltatás: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Környezet: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Kapások: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Megközelíthetőség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Felszereltség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor<<<1 2 3 4 5 6 7 8>>>
sanyiboy25 2016-05-29 13:37:51
avatar
Sziasztok!

Kis friss infó:
Peca: 2016.05.28 szombat
Napijegy: 3500 ft
személyivel is lehet horgászni
halat nem kell beírni a fogási naplóba mert magán tó
reggel 6-ra értünk oda, mert Farkasdra mentünk, de a ott a tó már halott.
Gyakorlatilag telt ház, hely is alig akadt.
3 bottal nulla kapás szinte.
apró horoggal végül sikerült 15 db miniatür kárászt fogni
az oda vezető föld út katasztrófa, erre készüljön fel mindenki.
Horgászkalandok
vuvuvu 2012-10-06 18:33:57
avatar
Sajnos ez nagy átbaszás már tavalyi évre nyúlik vissza!Amikor a tulajdonos meghirdette hogy az öt kilogramm feletti pontyokat és amúrokat le kell adni a halőrháznál,és cserébe napilyegyet adnak!Én mint régi horgász a tavon megkérdeztem K??? eladtad a tavat?Válasz rá nem !!!Jövöre a hátsó tavon kis pénzért élmény horgászat lesz!Idén kellet szembesülni vele hogy igaz el nem adta,bérbe igen!És hogy mekkora **** lett az egész!Akinek van esze elkerüli,hacsak nem akar azzal a ****ral szembesülni amivel én!Jelentősebb halaink a tavon K!!! idejében ponty;18-16,50-14 és rengeteg 10plusszos!Amúr-sok 10-es elvétve 11-12kg,és rengeteg 5-6-8kg-os!Ugyan az a módszer ugyanaz a hozzáállás az idei évben,hát mit mondhatnék???Nem nulla!minusz!Sajnálatos hogy itt is csak a pénzt szedik,szolgáltatás meg nulla
!
Horgászkalandok
rolcsik 2011-08-25 15:37:18
avatar
akkor meg minek panaszkodsz?különben még fogtam jó 5-6 0.5-1.0 kg-osokat.
Horgászkalandok
Tapio04 2011-08-23 23:53:20
avatar
Mutassak pár kupát amit a bénasággal nyertem? ez egy **** húshorgászatra meg hallopásra épülő tó, légy boldog vele...egy db 2.5-es ponty fogása is egyenlő nullával ilyen napijegyár mellett. én élményért megyek nem halászléért.
Horgászkalandok
rolcsik 2011-08-19 11:24:03
avatar
én fogtam 2.5 kg-os pontyot attól hogy béna voltál nem a tót kel szidni!!
Horgászkalandok
<<<1 2 3 4 5 6 7 8>>>
Esti horgászatok!
Szept. 27.
Most
9 °C
1025 hPa
 
Szept. 28.
Szer
25 °C
14 °C

Ablog galéria
fogási napló
időjárás
szolunáris naptár
küldj be cikket

Belépés
Felhasználói név:
Jelszó:
regisztrációRegisztráció
elfelejtett jelszóElfelejtett jelszó

Horgásztó-sorsoló
Nem tudsz dönteni, hogy melyik tóra menj horgászni?
Sorsold ki!

Szolunáris naptár

Libra ? Oz ? Gramm
Ha nem tudod a botod dobósúlyát grammban, mert librában, vagy oz-ban van megadva, akkor írd be az alábbi mezők valamelyikébe a libra, vagy oz értéket!
Libra
Oz©2007 Ablog.hu - Horgászkalandok a horgászat szerelmeseinek!, Készítette: klimits, avan | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Powered by World Weather Online