Amit a horgászatról tudni érdemes! Kezdőlap...Regisztráció, belépés a közösségbe
horgászattal kapcsolatos cikkek, írások horgászatkezdőlaphorgászatírásokhorgászatképgalériákhorgászatreceptekhorgászathazánk halaihorgászatmenü vége
bojli
bojlis horgászat horgászatüzenőfal (3170)horgásztavakfórum (1616)horgásztavakapróhirdetés (0)horgásztavaktagok (3842)horgásztavakhonlap ajánlása ismerősnekhorgásztavakmenü vége
bojlikészítés, tippek-trükkök
aktuális fórumok aktuális fórumok feeder botokSomogyudvarhelyi horgásztavak.FejlesztésekOrsók

Öreg-tó

 
Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
Horgászat - horgásztavak, Pest megye
Szerző: avanSzólj hozzá! (12) (2013-09-12)
Horgászat: 2008. október 2.
Kelt: 2008-10-07

Térkép

Célpontunk ezúttal az Alsónémediben található Öreg-tó volt. Reményünket növelte, hogy a telefonos egyeztetés alkalmával kiderült, hogy nemrég volt telepítve a tóba ponty és csuka. Egy jó kis horgászatnak néztünk elébe.

Érkezés

A tó Alsónémedi mellett található közvetlenül. Viszonylag puritánul van kitáblázva, így helyi emberek segítségét kellett kérnünk a megtalálásához. A táblán csak annyi állt, hogy Horgásztó. 6:30 körül megérkeztünk, majd kiváltottuk a napijegyeket (2.800 Ft) és nekiláttunk a horgászatnak. A halőrháznál lehet kapni etetőanyagot, csalikat, néhány horgászcikket és kávét is, valamint italokat. Ha jól láttam ennivaló nem volt, csak rágcsálni való. Az engedélyre nincs szükség, elég bármilyen igazoló okmány a horgászat megkezdéséhez.

A tó

A tó 2 ha körül lehet középen egy kis nádszigettel, körben nádfallal, fákkal. Nincs valami sok horgászállás rajta és autóval nem lehet megközelíteni a kiszemelt helyet. Mód lenne rá, mert van út körben, de nem engedélyezet. A mélyebb területet vettük górcső alá, így kellett túráznunk egy rendeset. A hely, amit kiszemeltünk egy stéggel volt ellátva, így viszonylag kényelmes volt a parton eltöltött idő. Az ágasok leszúrása okozott némi problémát, tehát ide javasolt a rod-pod használata véleményem szerint. Lehet, hogy a hidegebbnek köszönhetően, de a halak jelenléte nemigen volt látható. Körülbelül 7 órakor megkezdtük a tavon a horgászatot. A parton kis faházak is találhatóak, melyeket bérbe lehet venni. Állítólag villany és hűtő van bennük.

Kapások

A picker botomat és a pergető botomat vittem magammal. Amíg a picker ázott, addig a nádfal előtt próbáltam pergetni minden mélységben, többféle mű csalival is. Első körben vaníliás etetőanyagot, majd később mézeset is próbáltuk. Csalinak csemegekukoricát, mézes kukoricát, csontit, tigrismogyorós pelletet, pufit, gilisztát, epres pelletet is bevetettünk több-kevesebb sikerrel. Idő közben átszereltem a pergető botomat fenekezőre és bevetettem a nád elé. Tőlem körülbelül 10 méterre, jobbra, a nádtól pedig olyan 2 méterre. Amíg a picker bottal voltam elfoglalva, arra lettem figyelmes, hogy elindul a pergető botom a víz felé. Egy nagy ugrással mellé érkeztem és megmentettem a fürdéstől (sajnos a fék nem volt kiengedve). A bot másik végén valami roppant erő tevékenykedett. Ilyet még talán nem is éreztem. Apró lépésekkel a víz felé kezdtem menni, mert annyira húzott. Hogy megmentsem magam a fürdéstől és a zsinórt a szakadástól a fék felé nyúltam, de elkéstem. Hangos csattanással lett vége a szinte el sem kezdett küzdelemnek. Adrenalin szintem az egekben és ott álltam kiegyenesedett horgászbottal. Kis időnek el is kellett telnie, mire kapcsoltam, hogy ez bizony meglépett. Viszonylag szomorú arccal elszívtam egy cigit és elképzeltem, hogy de jó lett volna, ha nem bénázom el. Csak a féket kellett volna kiengednem, semmi egyéb. Kapások tekintetében ez volt a nap fénypontja, bár volt pár kisebb-nagyobb mozdítás a többi boton, de semmi komoly.

Az esemény után a tó túloldalán történt egy hasonló eset. Kiabálásra lettünk figyelmesek, majd nagy zörejre. A halőr botja elindult a tó felé. Az ember későn ért oda, már csak a csobbanást hallotta. Nem tétlenkedett, a másik botját azonnal kivette és rápergetett a saját botjának zsinórjára. A küldetése szerencsésen véget ért, mert 10-15 perc múlva megtalálta a botot, persze hal nélkül.

Hiába dobáltam már utána a nádas elé, semmi sem történt. Kicsit még ráetettem egy marék kukoricával, de szép lassan ránk esteledett és feladtuk a horgászatot.

Összességében

A tó nem hagyott bennem rossz emléket, de mégsem volt az igazi. Talán majd, jövőre, ha jobb idő lesz ellátogatok újra ide fenekezni és pergetni egy jót.


A cikkhez tartozó képek (10 db) megjelenítéséhez regisztrációra van szükség!


Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
 
 
Ablog-faktor
Ár / szolgáltatás: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Környezet: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Kapások: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Megközelíthetőség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Felszereltség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor<<<1 2 3>>>
Simike 2013-09-12 21:02:06
avatar
Most a legjobb a környékben az Öregtó!!! frankón telepítés minden hétvégére! A facebook oldalukon fent vannak a képek is a telepítésekről , van benne egy két szép darab.
Horgászkalandok
l0rdi 2009-08-05 17:18:10
avatar
Mesélj már mien volt :d kiváncsi vok me ha jó lehet kipróbálom....
Horgászkalandok
süni 2009-08-02 12:44:10
avatar
Sziasztok!
Ismét megyünk augusztus 20-án több napra a tóra, tavaly is ott töltöttük ezt az időszakot, nagyon jól éreztük magunkat, remélem idén is így lesz, és hal is lesz.
Horgászkalandok
süni 2009-05-24 11:12:48
avatar
Jövő héten (Pünkösd) megyünk 2 napra a tóra, a 4-es faházban leszünk, már alig várom! Tavaly is többször voltunk, mindig nagyon jól éreztük magunkat, hal is volt bőven.
Horgászkalandok
l0rdi 2009-04-11 14:04:40
avatar
ja erre én is kiváncsi lennék me ezt is kipróbálnám :D XD msot naon FISHING kedvem van suli helyett go Fishing :D
Horgászkalandok
<<<1 2 3>>>
Esti horgászatok!
Szept. 25.
Most
19 °C
1022 hPa
 
Szept. 26.
Hét
23 °C
11 °C

Ablog galéria
fogási napló
időjárás
szolunáris naptár
küldj be cikket

Belépés
Felhasználói név:
Jelszó:
regisztrációRegisztráció
elfelejtett jelszóElfelejtett jelszó

Horgásztó-sorsoló
Nem tudsz dönteni, hogy melyik tóra menj horgászni?
Sorsold ki!

Szolunáris naptár

Libra ? Oz ? Gramm
Ha nem tudod a botod dobósúlyát grammban, mert librában, vagy oz-ban van megadva, akkor írd be az alábbi mezők valamelyikébe a libra, vagy oz értéket!
Libra
Oz©2007 Ablog.hu - Horgászkalandok a horgászat szerelmeseinek!, Készítette: klimits, avan | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Powered by World Weather Online