Amit a horgászatról tudni érdemes! Kezdőlap...Regisztráció, belépés a közösségbe
horgászattal kapcsolatos cikkek, írások horgászatkezdőlaphorgászatírásokhorgászatképgalériákhorgászatreceptekhorgászathazánk halaihorgászatmenü vége
bojli
bojlis horgászat horgászatvendégkönyv (3145)horgásztavakfórum (1601)horgásztavakapróhirdetés (1)horgásztavaktagok (3586)horgásztavakhonlap ajánlása ismerősnekhorgásztavakmenü vége
bojlikészítés, tippek-trükkök
aktuális fórumok aktuális fórumok Makádi HorgászparadicsomFejlesztésekHirdetményekFeeder

Némedi tó

 
Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
Horgászat - horgásztavak, Pest megye
Szerző: avanSzólj hozzá! (0)
Horgászat: 2008. augusztus 30.
Kelt: 2008-08-31

Egy hosszabb kihagyást követően végre összejött egy újabb horgászat. Ezúttal a Dunavarsánytól pár kilométerre található Némedi tó volt a célunk. A horgászat egy kicsit kalandosan kezdődött, de ez sem tudta elvenni a kedvünket.

Érkezés

Hajnali 4 órakór nekivágtam édesanyámmal az útnak, mely szerény becslésem szerint sem tarthatott volna tovább, mint 35-45 perc. A közbejött probléma miatt, ez a pár perc 5 órás úttá alakult. Történt ugyanis, hogy 4:38-kor elértük Dunavarsányt, majd arra lettünk figyelmesek, hogy az autó megállt! Elakadásjelző, kiszállás. Mondtam anyumnak, hogy próbáljon indítani, de észrevettem, hogy ömlik a benzin az autó alatt. Telefonálgattunk párat, majd a szerelő, aki előző előtti nap szerelte az autót, közölte, hogy összekapja magát és indul. A köztes időt nem írnám le, mert roppan unalmasan telt, csak az tartotta bennünk a lelket, hogy a szerelőember a helyszínen úrrá lehet a problémán és majd mehetünk tovább horgászni. 8 óra felé már kicsit elkeseredtünk. 9 óra körül az ember megjelent a helyszínen és megjavította a kocsit (Ford Focus kombi). A tóhoz pontban 10 órára értünk. A hajnali időszak így sajnos kimaradt.

A tó

Véleményem szerint az 1-es tó, ahol mi is horgásztunk 3-4 ha lehet. Egészen szép táj övezi a vizet. A tó végében találtunk magunknak egy megfelelő helyet, ahol még a nádas is viszonylag sok volt. Olajfa és akác volt a jellemző növény a parton. A part kényelmes, nem lejt nagyon. Legalábbis azon az oldalon, ahol mi voltunk. Szemben volt egy két meredekebb rész. A horgászállások autóval megközelíthetőek, de leginkább a tó jobb oldala (a büfé felöl nézve). A másik oldalon már jóval nagyobb a fű és a gaz. Nehezebb autóval mozogni. A napijegy: 2800 Ft (felnőtt) és 1800 Ft (gyerek). Anyunak egy gyerekjegyet vettünk és így fenekezhetett egy bottal. A tóhoz lehet vinni kutyát is és bográcsozni is szabad. Az 1-es tóban békés, illetve rabló halak vannak. A mellettünk ülő horgászcsalád pergetve fogott egy rablót (nem láttam milyen fajta sajnos) és 1 db pontyot is. A rablás folyamatosan jelen volt, néha 1-1,5 méterre előttünk. Szerintem a víz igen alacsony, 30 centi és 1 méter között volt. (ahol mi voltunk legalábbis)

Kapások

Sajnos a hajnali és reggeli időszakról nem tudok most nyilatkozni. A maradék időben igazából csak pár kapás volt és azokról is lemaradtunk jószerével. Próbáltunk többféle csalit, de egyikre sem jöttek a halak sajnos (Lucerna, kukorica, csonti, epres pellet, tigrismogyorós pellet, borsó). Egy kivételesen nagy, de elmulasztott kapása anyumnak volt sajtkockára. Mindegy volt merre és mekkorát dobunk. Mondjuk az a pár kapás, ami volt az a közelben történt. 3-4 méterre bent, fenekezővel.

Összességében

Mivel teljes mértékben nem tudtam horgászni így most ezt a tavat nem értékelném a megszokottak szerint. Én adnék neki egy újabb esélyt és valamikor újra felkeresem a helyet.


A cikkhez tartozó képek (7 db) megjelenítéséhez regisztrációra van szükség!


Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
 
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkNémedi tó 2009
Kapcsolódó cikkNémedi tó újraEhhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás!
Esti horgászatok!
Ablog galéria
fogási napló
időjárás
szolunáris naptár
küldj be cikket

Belépés
Felhasználói név:
Jelszó:
Automatikus belépés
regisztrációRegisztráció
elfelejtett jelszóElfelejtett jelszó

Horgásztó-sorsoló
Nem tudsz dönteni, hogy melyik tóra menj horgászni?
Sorsold ki!

Szolunáris naptár

Libra ? Oz ? Gramm
Ha nem tudod a botod dobósúlyát grammban, mert librában, vagy oz-ban van megadva, akkor írd be az alábbi mezők valamelyikébe a libra, vagy oz értéket!
Libra
Oz

©2007 Ablog.hu - Horgászkalandok a horgászat szerelmeseinek!, Készítette: klimits, avan | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Powered by World Weather Online