Amit a horgászatról tudni érdemes! Kezdőlap...Regisztráció, belépés a közösségbe
horgászattal kapcsolatos cikkek, írások horgászatkezdőlaphorgászatírásokhorgászatképgalériákhorgászatreceptekhorgászathazánk halaihorgászatmenü vége
bojli
bojlis horgászat horgászatüzenőfal (3170)horgásztavakfórum (1616)horgásztavakapróhirdetés (0)horgásztavaktagok (3835)horgásztavakhonlap ajánlása ismerősnekhorgásztavakmenü vége
bojlikészítés, tippek-trükkök
aktuális fórumok aktuális fórumok feeder botokSomogyudvarhelyi horgásztavak.FejlesztésekOrsók

Némedi tó újra

 
Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
Horgászat - horgásztavak, Pest megye
Szerző: avanSzólj hozzá! (6) (2011-09-11)
Horgászat: 2008. október 5.
Kelt: 2008-10-07

Újra ellátogattunk a Némedi horgásztóra a múltkori sajnálatos események miatt. Most nem volt probléma az úton így már hajnalok-hajnalán odaérkeztünk szerencsésen.

Érkezés

Az egyeztetéskor azt az információt kaptam, hogy akkor nyit a tó, amikor odaérünk. Az ilyen dolgok már eleve gyanúsak és gyanúm igazolódni is látszott. Megérkeztünk 5:40-45 körül. Még sötét volt. A tavon egy lélek sem mozgolódott, ami a hideg éjszaka után nem is volt csoda. A rosszabb az volt, hogy a halőrnek fenntartott lakókocsiban sem volt senki, így ott szobroztunk és vártunk valamire egészen addig, amíg világosodott kicsit. Hosszas várakozás után úgy döntöttünk, hogy bemegyünk és elkezdjük a horgászatot, a halőr pedig majd odajön, ha szeretné, hogy kifizessük a napijegyet. Ez így is lett. A halőr egy fura nő volt.

A tó

Már a múltkor is írtam a tóról pár sort, de ha valaki nem olvasta volna, akkor leírom nagyvonalakban újra. 3-4 ha lehet a tó szerintem és baromi sekély a vize. Ahol legalábbis mi horgásztunk ott az volt (a halőrháztól jobbra). Szerintem 1 méter, talán kicsit több. A tó közepén van egy sziget, melynek vonalában végig lehet sétálni a tavon, azaz ott kb. 20 cm mély (magas) a víz. Ez a vonal a tó közepén húzódik. Partját bokrok, nádasok, fák szegélyezik. A terep viszonylag kényelmes, de néhol igen meredek. Nem tudom, hogy az ősznek köszönhető-e, de roppant sok volt a bűzös hínár a horgon, szinte minden kihúzáskor. Mikor a nap elővillantotta magát láttam a tavon sötétebb nagy kiterjedésű foltokat. Szerintem ezek lehettek a hínártelepek. Általában próbáltam ezen túl, vagy ez elé dobni.

Kapások

Egy sima fenekező szerelékkel és a kedvenc pergető botommal vágtam neki ennek a horgászatnak. A fenekező botról csak annyit mondanék, hogy egész nap semmi sem volt rajta, csak pár pici mozdítás. Sok csalit kipróbáltam, próbáltam lebegtetni is, fűzni is, stb., de semmit sem használt.

A pergetés viszont okozott meglepetést számomra. Mivel a módszerrel még csak most ismerkedem úgy komolyabban, így nem tudtam mekkorát érdemes dobni, milyen sebességgel és milyen szögben kell vontatni. Viszonylag sok rablást láttam ezért már a korai óráktól próbálkoztam a pergetéssel (igen fárasztó móka). Dobtam jobbra-balra, de csak nem rabolt rá semmi. A hínár sajnos itt is jelen volt, ha gyorsabban húztam a kelleténél. Gondoltam egy merészet és a tőlem 3 méterre lévő nádas elé lendítettem a wobblert, melynek kivontatásakor egy csuka rabolt rá, ügyetlenül.


a kétrészes wobblerem


Adrenalin szintem az egekbe szökött, minden fáradtságom a múlté lett és megpróbáltam megint odalendíteni majd lassan a víz tetején vontatni a kétrészes wobblert. A csuka ismét rabolt, de megint lemaradt. Többször már nem rabolt rá a csalira azon a helyen.

Anyum párja is próbálkozott a pergetéssel. Jól belendítette a tó közepe felé, majd tekerte-tekerte és hirtelen megrándult a botja. Kis küzdelem után egy kisebb fekete sügér volt az eredmény, melyet kötelezően vissza kellett engednünk. Későbbi pergetése alkalmával igen komolyan meggörbült a botja és egy jó 35-40 centis csuka akadt a horogra, de szákolás előtt kirázta magából a wobblert.

Sütöttünk még egy jó kis szalonnát, majd a sötétedés hazaűzött bennünket.

Összességében

Érdekes élménnyel lettem gazdagabb. A pergetés útvesztőjére léptem és tetszett is a dolog. A tó azonban annyira nem fogott meg. Nem tetszett, hogy nagyon sekély a vize és hínáros-iszapos a tó alja. Sajnos itt sincs opció egyenlőre a „nem viszek el halat” napijegyre.


A cikkhez tartozó képek (8 db) megjelenítéséhez regisztrációra van szükség!


Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé! A tó honlapja
 
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkNémedi tó
Kapcsolódó cikkNémedi tó 2009
 
Ablog-faktor
Ár / szolgáltatás: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Környezet: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Kapások: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Megközelíthetőség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Felszereltség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor<<<1 2>>>
mike1 2011-09-11 00:17:10
avatar
Én ma voltam kint (kb. 3 hete szintén), de többet nem megyek....hal sehol, szemét az van, számla, jegy szintén semmi....agyon próbáltam mindent, pellet, kukorica, bojli, gyakorlatilag semmi...egy 13cm-es keszegen kívül....szerintem halott a tó és ahogy elnézem a kommentekből a tulaj/stb is gríz, ...nem érdemes 3000.-et kicsengetni, 2500.-ért kimész a Bentára, a 7-es tóra és 6-15kg ponyokat terelhetsz!
Horgászkalandok
dekor 2011-08-13 11:44:59
avatar
Én sem tudok sok jót elmondani erről a tóról! Ritka nagy átrázás ami itt megy! Ha rám hallgat valaki telefonon még véletlen se egyeztessen a tógazdával mert összehantázik bármit, hogy kimenj és ha már kint vagy az árak hirtelen megváltoznak. A beígért halak meg sehol. A telepítéseket illetően összehord hetet-havat, egyik szavával üti a másikat. Állítólag tele van harcsával, kárásszal, ponttyal! Na ebből két éjszaka és közel egy nap után kb 16db kárászt láttunk. Nagy pénzlehúzás az egész! A weboldalon meghirdetett tavak közül pedig csak egy 2ha.-os tó üzemel. A környezet idilli, televan szeméttel. Arról nem is beszélve, hogy horgászjegyet, nyugtát még csak látni sem láttunk. A NAV-nak megérne egy kört ez a tó is! Senkinek nem ajánlom aki élményekben és nyugalomban gazdag időtöltésként szeretne kimenni!
Horgászkalandok
Simike 2010-02-28 12:11:11
avatar
Vajon van-e már új bérlő, ha igazak a hírek a tavalyi bedobta a türcsit!? Ha valaki tud biztosat írja meg.Köszi
Horgászkalandok
alex523 2009-11-28 12:55:18
avatar
Én évekig jártam a Némedi tóra, a kezdetektől láttam, ahogy a régi Tógazda egy elhanyagolt pocsolyából egy remek horgásztavat alakított ki. Annak idelyén hétvégén nagyon korán kellett érkezni, hogy helyet találjunk, mindíg teltház volt. Minden héten találkoztunk a magyar versenyhorgászat ismert alakjaival, sporthorgászos újságírokkal, stb. Tudtommal lehetetlenné tették a helyzetüket, ezért kellett ezt abbahagyni, viszont a tulajdonos melléfogott, mert hiába volt jó híre a tónak, azt ezek az emberek vívták ki. A múlt jóhíréből, és a jelen siralmas állapotából pedig csak ideig-óráig lehet profitálni. Azóta én sem járok oda, és osztom a nézetét mindenkinek, akinek lesúlytó véleménye van a tóról.
Horgászkalandok
avan 2008-10-09 11:46:34
avatar
Hát eddig itt volt a legjobb pergetős élményem, tehát így kicsit elfogult vagyok. Bár a képen látható wobblert most vetettem be először, de szerintem máshol is megállja majd a helyét. Nem leszek itt törzsvendég... Szavannánál jobb azért szerintem.
Horgászkalandok
<<<1 2>>>
Esti horgászatok!
Aug. 30.
Most
25 °C
1020 hPa
 
Aug. 31.
Szer
31 °C
15 °C

Ablog galéria
fogási napló
időjárás
szolunáris naptár
küldj be cikket

Belépés
Felhasználói név:
Jelszó:
regisztrációRegisztráció
elfelejtett jelszóElfelejtett jelszó

Horgásztó-sorsoló
Nem tudsz dönteni, hogy melyik tóra menj horgászni?
Sorsold ki!

Szolunáris naptár

Libra ? Oz ? Gramm
Ha nem tudod a botod dobósúlyát grammban, mert librában, vagy oz-ban van megadva, akkor írd be az alábbi mezők valamelyikébe a libra, vagy oz értéket!
Libra
Oz©2007 Ablog.hu - Horgászkalandok a horgászat szerelmeseinek!, Készítette: klimits, avan | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Powered by World Weather Online