Amit a horgászatról tudni érdemes! Kezdőlap...Regisztráció, belépés a közösségbe
horgászattal kapcsolatos cikkek, írások horgászatkezdőlaphorgászatírásokhorgászatképgalériákhorgászatreceptekhorgászathazánk halaihorgászatmenü vége
bojli
bojlis horgászat horgászatüzenőfal (3170)horgásztavakfórum (1616)horgásztavakapróhirdetés (0)horgásztavaktagok (3842)horgásztavakhonlap ajánlása ismerősnekhorgásztavakmenü vége
bojlikészítés, tippek-trükkök
aktuális fórumok aktuális fórumok feeder botokSomogyudvarhelyi horgásztavak.FejlesztésekOrsók

Mobi Dick tavi kiruccanás

 
Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé!
Horgászat - horgásztavak, Pest megye
Szerző: avanSzólj hozzá! (21) (2009-09-06)
Horgászat: 2006. július 10. (visszaemlékezés)
Kelt: 2007-05-03

Pár hónapos kihagyás után egy barátommal elhatároztuk, hogy meglátogatjuk a Mobi Dick tavat Bugyi mellett. Bizonyos problémák miatt késve tudtunk kimenni a tóra, ami a gyakorlatban reggel 11 órát jelentett. Ez egy kis félelemmel töltött el, hiszen köztudott, hogy dél körül a halak nem nagyon táplálkoznak, vagy ha mégis, akkor csak ritkábban. Mindezek ellenére elindultunk.

Tapasztalatok

A késői érkezés ellenére még találtunk helyet a tavon. A tó ellen szól, hogy autóval nem lehet a horgászhelyig bemenni, sőt semeddig sem, így a felszerelést lábon kellett eljuttatni a tó túloldalába, ami egy kicsit megterhelő feladat volt. Az ilyen tavakat nem nagyon szeretem, de mit lehet tenni, menni kellett.

Jó 10 perces gyaloglás után elérkeztünk a kiszemelt helyre, a parkolóhoz közeli állások persze ilyen tájban már mind foglaltak voltak. Kipakolás után kicsit jobban szemrevételeztem a tavat. Ez megfelelő méretű tónak bizonyult első ránézésre. 6-8 hektárra becsülöm a méretét, de pontosan nem tudom az értéket. A tavon elvétve van imitt-amott egy-két nádas, nádcsomó, amit szintén nem kedvelek annyira (mármint a hiányát). A tó alakja egy téglalap, ami kicsit visszavesz a természetes érzettől, kicsit mesterkéltnek tűnt az egész. A partján körben fák voltak, melyek néha elősegítették a nehezebb célba juttatását a szereléknek. Dél előtt valamivel be is kerültek az első szerelékek a vízbe. Gondoltam most várhatunk délután 5-6-ig, míg bármi történni fog, de nem így történt. Valószínűleg a tó intenzív telepítésének köszönhetően már a bedobás után 30-40 perccel már jött is az első kapás. Ez megismétlődött még párszor 18 (ekkor kellett elhagyni a tavat) óráig nekem. A barátaim, akikkel mentem, nem fogtak szinte semmit mondjuk. Vagy jó helyre dobtam, vagy jobb csalit és etetőanyagot választottam talán. 2-2,5 kg-s pontyokat sikerült fogni 3 darabot aznap. Erős harcias halak voltak, nehezen adták meg magukat.

Pakolás után még várt ránk a kifele vezető gyalogtúra az autóhoz, mely roppant kellemetlen tud lenni a nap végén elfáradt horgászoknak véleményem szerint.

Összegzés

A tó maga nem volt annyira rossz összességében, de voltam már szebb és jobb, természetesebb helyen is. Ha visszamegyek ide, akkor biztos, hogy nagyon korán fogok indulni, különben már nem lesz jó hely a tavon. Akkor pedig kénytelen leszek visszafordulni. Na jó mégsem.


A cikkhez tartozó képek (12 db) megjelenítéséhez regisztrációra van szükség!


Írás nyomtatása Az írás küldése barátodnak Kedvenc írások közé!
 
Kapcsolódó cikkek
Kapcsolódó cikkMobi Dick horgásztó szeles időben
 
Ablog-faktor
Ár / szolgáltatás: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Környezet: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Kapások: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Megközelíthetőség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor
Felszereltség: Ablog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktorAblog-faktor<<<1 2 3 4 5>>>
Tofek 2009-09-06 21:11:29
avatar
Invader! Nem azt mondtam hogy ne próbáld ki! Ha beválalod hogy,bunkók akkor mehetsz.:) Amúgy maga a tó nem gáz,sőt jó is lehetne ha nem lennének ilyen gyökerek!
Horgászkalandok
Invader 2009-09-06 10:17:26
avatar
Tofek tetszik a kommented :) Terveztem, hogy ellátogatok ide a héten, de akkor szerintem felejtős.
Horgászkalandok
lipay 2009-09-01 22:17:00
avatar
Itt valóban elég érdekes a személyzet és a tulaj sajna, pedig jó kis tó lenne ez. Ahogy megyünk be két tó van az egyik jobb oldalon, én azt hívom nagy tónak, pedig valóságban a bal oldali a nagyobb. A bal oldali tavon csak az út oldalán lehet horgászni, ott én rendszeresen fogok kisebb pontyokat, koi pontyot, aranyhalat is fogtam ilyen 20cm körülieket a nagy halak itt állítólag a vége felé vannak. A jobb oldalon lévő tavon nagyobb halacskák is előfordulnak, ott rendszeresen 2 kg vagy afeletti pontyot fogok, most sikerült egy 6 kilós pikkelyest, meg egy kb. 4 kilós tükröset akasztani szombaton. Reggel 6-tól lógattuk a botokat 4 bottal szerintem 20db felett fogtunk. A hely ahol voltunk az elég messze van a halőrháztól a tó másik végén ahol van egy faház, meg kőház amit ki lehet bérelni éjszakára (azoknak akik ismerik a tulajt gondolom). Szóval hal az van benne az biztos, csak kényelmetlen a cipekedés, bográcsozni sajnos csak a halőrháznál lehet, viszont hátul is van egy pottyantós budi, de a fiúk mindig a nádasba végzik a dolgukat :)
Horgászkalandok
Tofek 2009-08-22 17:53:28
avatar
Hát először is a tulaj a felé nyújtott baráti jobbot nem viszonozta!!! A büfés hölgy közölte hogy itt nem szokás halat lopni.....majd kifizettem a 2500ft-os "bojlis" tóra a jegyet mire közölték hogy sok benne a csuka! ????? Mondom milyen bojlis tó ez akkor? Állítólag a régiből kidöglöttek a halak,és most ez lett kinevezve bojlisnak! A "legjobb" fej a vén buzerátor(vuvuvu-nevezte így) aki ott okosodott hova álljak,mire mondom neki:nem mindegy hol állok úgyis be lehet menni kocsival a "bojlis" tóhoz,mire az öreg olyan epilepsziás rohamot kapott hogy öröm volt nézni!Na ezért nem megyek többet!!!!!!
Horgászkalandok
avan 2009-08-22 07:43:25
avatar
Mi történt?
Horgászkalandok
<<<1 2 3 4 5>>>
Esti horgászatok!
Szept. 28.
Most
20 °C
1029 hPa
 
Szept. 29.
Csüt
26 °C
14 °C

Ablog galéria
fogási napló
időjárás
szolunáris naptár
küldj be cikket

Belépés
Felhasználói név:
Jelszó:
regisztrációRegisztráció
elfelejtett jelszóElfelejtett jelszó

Horgásztó-sorsoló
Nem tudsz dönteni, hogy melyik tóra menj horgászni?
Sorsold ki!

Szolunáris naptár

Libra ? Oz ? Gramm
Ha nem tudod a botod dobósúlyát grammban, mert librában, vagy oz-ban van megadva, akkor írd be az alábbi mezők valamelyikébe a libra, vagy oz értéket!
Libra
Oz©2007 Ablog.hu - Horgászkalandok a horgászat szerelmeseinek!, Készítette: klimits, avan | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Powered by World Weather Online